Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws Mac mini Mac mini 2022

‘Release M1X Mac mini al in de herfst’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Release M1X Mac mini


Lees verder na de advertentie

Naast de verwachte MacBook Pro met snellere M1X-processor komt ook de release van de nieuwe Mac mini eraan, en hij is er sneller dan je denkt.

De herfst van M1X

Volgens een nieuw bericht van de doorgaans betrouwbare Mark Gurman is de release van de Mac mini met M1X-chip ergens in de komende maanden al. Daarmee is de verwachting dat het nieuwe model tijdens de tweede of derde keynote van het najaar wordt aangekondigd.

De release zou zelfs tegelijkertijd kunnen zijn met de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro, die naar verwachting ook een M1X-chip zullen krijgen.

De M1X, die eventueel nog M2 zou kunnen heten, is een krachtigere versie van de M1-chip die Apple vorig jaar introduceerde. De basis van de ‘architectuur’ van de chip blijft hetzelfde. De veranderingen zitten ‘m met name in het aantal cores, die waarschijnlijk verdubbeld worden naar 16. Ook het maximale geheugen, wat op de M1 nog 16GB is, zou een upgrade krijgen naar 32GB of wellicht zelfs 64GB. Hierdoor is de M1X meer geschikt voor professionele taken, zoals videobewerking en software-ontwikkeling.

Mac mini 2021: meer verbeteringen


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De nieuwe Mac mini zou ook een vernieuwd ontwerp krijgen, met een plexiglas bovenkant en een dunnere kast. Bovendien neemt het aantal poorten toe, net als bij de nieuwe MacBook Pro. Twee extra usb-c-poorten worden sowieso verwacht, de eventuele toevoeging van een sd-kaartlezer is minder zeker.

Ook de voeding zou vernieuwd worden, en meer de stijl van de voeding van de 24-inch iMac krijgen. Dat betekent dus géén geïntegreerde voeding meer, maar een extern kastje met speciale magnetische aansluiting. Dit maakt het vervangen van de voeding een stuk gemakkelijker. Bovendien kan de ethernet-poort geïntegreerd worden in de voeding, net als bij de 24-inch iMac, waardoor je weer een kabeltje minder op je bureau hebt.

Release M1X Mac mini

Naar verwachting horen we dus meer over de M1X Mac mini tijdens de tweede of derde keynote dit najaar. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Mac mini? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors