Terug naar Hij is er nu echt bijna: ‘productie MacBook Pro 2021 gestart’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hij is er nu echt bijna: ‘productie MacBook Pro 2021 gestart’

Door Ward Edema10 augustus 2021 09:302 min. leestijd0

De release van de MacBook Pro 2021 is dichterbij dan ooit, nu massaproductie van het nieuwe model eindelijk gestart zou zijn.

MacBook Pro 2021 massaproductie

Release MacBook Pro 2021 nabij

Geruchten over de MacBook Pro 2021 gaan al maanden alle kanten op: komt ‘ie in september, of toch een paar maanden later? Krijgt ‘ie een M2-chip, of toch een M1X?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Hoe dan ook meldt techsite DigiTimes nu dat massaproductie van de nieuwe MacBook Pro gestart is, en dat eind november een productie van 800.000 exemplaren per maand bereikt moet worden. Dit betreft zowel het 14-inch model (de vervanger van het huidige 13-inch model) als het grotere 16-inch model.

Niet zomaar een upgrade

De nieuwe MacBook Pro krijgt een behoorlijke upgrade. Niet alleen zal er een krachtigere Apple Silicon-chip in komen, maar ook het scherm en de aansluitingen zullen flink verbeterd worden.

Het scherm van de nieuwe MacBook Pro is volgens de geruchten een mini-led-scherm, net als op de grote iPad Pro 2021 en het Pro Display XDR. Hierdoor heeft het scherm een veel beter contrast, en kan het een stuk helderder worden.

Qua aansluitingen verandert er ook veel. Momenteel hebben alle MacBook Pro-modellen twee of vier usb-c-aansluitingen. Het nieuwe model krijgt naar verwachting een HDMI-poort, een SD-kaartlezer en een MagSafe-oplaadpoort erbij. Daarmee keert Apple eigenlijk terug naar ‘de goede oude tijd’ toen de MacBook Pro meer poorten had, en zal je dus veel minder adapters nodig hebben. Deze zet is opmerkelijk, gezien Apple de laatste jaren vooral poorten weg heeft gehaald.

Maar… wanneer nou?

De vraag wanneer de MacBook Pro 2021 uitkomt blijft lastig te beantwoorden. Als Apple ervoor kiest om het nieuwe model in september aan te kondigen, tegelijk met de iPhone 13, dan kunnen we ‘m midden september al verwachten. Als de aankondiging bij een later evenement is, zal hij er pas in oktober of november kunnen zijn.

Wil je direct weten als er meer nieuws is over de nieuwe MacBook Pro? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar