Terug naar Komt er een iPhone 14 mini?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt er een iPhone 14 mini?

Door Laura Grootaarts12 april 2022 09:393 min. leestijd2

De iPhone 13 voelt nog zo goed als nieuw, maar de iPhone 14 komt er al weer aan! In september ligt-ie waarschijnlijk in de winkels. Ben je een liefhebber van de iPhone mini’s van de laatste jaren? Dan betekent de komst van de iPhone 14 echter niet alleen maar goed nieuws …

iPhone 13 mini

Steeds grotere iPhones

Er was een tijd dat iPhone-modellen steeds maar groter en zwaarder werden. Totdat in 2019 het instapmodel van de iPhone 11 een display van maar liefst 6,1 inch kreeg. Veel consumenten lieten blijken dat dat toch echt een maatje te groot was, en Apple deed iets met die klachten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In 2020 werd met veel bombarie de iPhone 12 mini aangekondigd. 5,4 inch schoon aan de haak, en voorzien van alles wat de ‘gewone’ en grotere iPhone 12 ook had: nieuw design, 5G, een oled-scherm. Maar … de iPhone 12 mini werd een flop. Apple probeerde het vorig jaar nogmaals met de iPhone 13 mini, maar ook dat werd niet het succes waarop Apple hoopte.

Komt er een iPhone 14 mini?

Reken er maar niet op. Als we de geruchten mogen geloven, komt er dit jaar geen iPhone 14 mini. Apple zou de volgende vier modellen op de planning hebben:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Max – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter

‘Pro’ betekent hierbij sterker en geavanceerder. ‘Max’ betekent groter. Maar ‘mini’ schittert dit jaar door afwezigheid. In plaats van een kleinere versie van het basismodel, brengt Apple dit keer juist een grote versie. Dit houdt ook in dat de nieuwe iPhone er in twee maten is, voorheen waren het er drie.

En dat betekent het einde van een (nogal kort) tijdperk: de iPhone 13 mini is voorlopig waarschijnlijk de laatste mini-iPhone …

Wat is je alternatief?

De iPhone 13 mini is een uitstekend toestel in een klein jasje. Daar kun je nog prima enkele jaren mee vooruit. De adviesprijs is nu € 809. In september, als de iPhone 14 verschijnt, wordt hij naar verwachting goedkoper.

Apple heeft daarnaast nog een compacte iPhone in het assortiment. Dat is de iPhone SE – vorige maand is er nog een nieuwe versie verschenen. Naast de kleinste iPhone is het met € 529 ook de goedkoopste. Maar als je fan bent van het randloze design, dan voelt dit toestel met zijn klassieke design wellicht een tikkeltje ouderwets.

iPhone 14 geruchten

Er wordt al druk gespeculeerd over de nieuwe iPhone 14, met name over de Pro-modellen. Die zouden een heel ander design krijgen waarbij de inkeping in het scherm verdwijnt. Ook lijkt het erop dat de nieuwe chip voortaan is voorbehouden aan de Pro-modellen.

Wil je het nieuws rondom de iPhone 14 blijven volgen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Gaat Apple zichzelf niet in de voet schieten? Als ze nu in de de gewone iPhone een ouder soc gaan plaatsen? Ik denk er dan vele naar samsung zullen stappen,waar de basis modellen wel nieuwe hardware krijgt. De pro en pro max zou een pak duurder worden? Als dat zo is dan zal mijn volgende geen pro max meer zijn maar een galaxy ultra smartphone. Nu deze ook zolang updates geven het overwegen waard.

brenno
Lezer
brenno

Ik geloof niet echt in de berichten dat de iphone mini niet het succes was… Ik denk juist dat het wel een succes is en dat Apple er te weinig op verdient. Ik zie namelijk veel mensen met een mini rondlopen. Ik heb er zelf ook 1 en ben fan! Lekker klein formaat en werkt gewoon prima. Als je niet zo bezig ben met foto’s en andere “pro” features is de mini een zeer geschikte telefoon, en nog een redelijke prijs ook!