Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er een iPhone 14 mini?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 13 mini


Lees verder na de advertentie

De iPhone 13 voelt nog zo goed als nieuw, maar de iPhone 14 komt er al weer aan! In september ligt-ie waarschijnlijk in de winkels. Ben je een liefhebber van de iPhone mini’s van de laatste jaren? Dan betekent de komst van de iPhone 14 echter niet alleen maar goed nieuws …

Steeds grotere iPhones

Er was een tijd dat iPhone-modellen steeds maar groter en zwaarder werden. Totdat in 2019 het instapmodel van de iPhone 11 een display van maar liefst 6,1 inch kreeg. Veel consumenten lieten blijken dat dat toch echt een maatje te groot was, en Apple deed iets met die klachten.

In 2020 werd met veel bombarie de iPhone 12 mini aangekondigd. 5,4 inch schoon aan de haak, en voorzien van alles wat de ‘gewone’ en grotere iPhone 12 ook had: nieuw design, 5G, een oled-scherm. Maar … de iPhone 12 mini werd een flop. Apple probeerde het vorig jaar nogmaals met de iPhone 13 mini, maar ook dat werd niet het succes waarop Apple hoopte.

Komt er een iPhone 14 mini?

Reken er maar niet op. Als we de geruchten mogen geloven, komt er dit jaar geen iPhone 14 mini. Apple zou de volgende vier modellen op de planning hebben:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Max – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter


kooptip

‘Pro’ betekent hierbij sterker en geavanceerder. ‘Max’ betekent groter. Maar ‘mini’ schittert dit jaar door afwezigheid. In plaats van een kleinere versie van het basismodel, brengt Apple dit keer juist een grote versie. Dit houdt ook in dat de nieuwe iPhone er in twee maten is, voorheen waren het er drie.

En dat betekent het einde van een (nogal kort) tijdperk: de iPhone 13 mini is voorlopig waarschijnlijk de laatste mini-iPhone …

Wat is je alternatief?

De iPhone 13 mini is een uitstekend toestel in een klein jasje. Daar kun je nog prima enkele jaren mee vooruit. De adviesprijs is nu € 809. In september, als de iPhone 14 verschijnt, wordt hij naar verwachting goedkoper.

Apple heeft daarnaast nog een compacte iPhone in het assortiment. Dat is de iPhone SE – vorige maand is er nog een nieuwe versie verschenen. Naast de kleinste iPhone is het met € 529 ook de goedkoopste. Maar als je fan bent van het randloze design, dan voelt dit toestel met zijn klassieke design wellicht een tikkeltje ouderwets.

iPhone 14 geruchten

Er wordt al druk gespeculeerd over de nieuwe iPhone 14, met name over de Pro-modellen. Die zouden een heel ander design krijgen waarbij de inkeping in het scherm verdwijnt. Ook lijkt het erop dat de nieuwe chip voortaan is voorbehouden aan de Pro-modellen.

Wil je het nieuws rondom de iPhone 14 blijven volgen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!