Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe knoppen iPhone 15 Pro tóch geschikt voor handschoenen’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 Pro knoppen


Lees verder na de advertentie

De nieuwe knoppen op de iPhone 15 zijn tóch geschikt voor handschoenen: dat blijkt uit een instelling die gelekt is door een goed ingelichte bron.

Knoppen iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro krijgt een bijzondere set knoppen aan de zijkant van het toestel. Het zou gaan om zogenaamde solid state-knoppen die niet meer fysiek bewegen, maar in plaats daarvan een klein motortje doen trillen als je er op drukt. Zo voelt het als een klik, maar klikt het in werkelijkheid niet.

Dat klinkt als een oplossing voor een probleem dat er niet is, maar deze knoppen hebben een paar grote voordelen. Ten eerste heb je zo geen ruimte meer tussen de knop en de behuizing van de iPhone, wat het toestel weer net wat waterdichter maakt. Bovendien heb je zo weer een onderdeel minder dat kan verslijten.

Geschikt voor handschoenen?

Toen de eerste geruchten over de nieuwe knoppen naar buiten kwamen, waren er wel wat zorgen. Want als het op dezelfde manier werkt als de thuisknop van een iPhone 7, 8 of SE, dan is contact tussen de knop en je huid noodzakelijk om de knop te laten werken. Oftewel: drukken met handschoenen doet niks.


kooptip

iPhone 15 Pro actieknop

Toch blijkt dat nu mee te vallen. De nieuwe solid state-knoppen zouden namelijk een instelling hebben voor drukgevoeligheid, en werken met de juiste instelling ook gewoon met handschoenen. Dat vertelt een goed ingelichte bron aan MacRumors. Zo hoef je dus niet je handschoenen af te doen (of het hoesje van je iPhone te halen) om de knoppen in te drukken.

Extra actieknop

De ondersteuning voor handschoenen is niet het enige knoppennieuws van deze week. Volgens dezelfde bron van MacRumors komt er namelijk ook een nieuwe actieknop, waarvan je zelf in kunt stellen welke functie hij heeft. Daarover lees je meer in ons artikel: iPhone 15 Pro krijgt multifunctionele actieknop: wat heb je eraan?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max)? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors