Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Heeft de iPhone 15 Pro een groot probleem?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 probleem


Lees verder na de advertentie

Volgens een nieuwe bron krijgt de iPhone 15 Pro solid state knoppen, maar dat kan wel eens een groot probleem worden. Dit is waarom.

iPhone 15 Pro: solid state knoppen

Een paar weken geleden kwam het gerucht voor het eerst langs: de iPhone 15 Pro zou zogenaamde solid state knoppen hebben. Dit betekent dat de aan/uit-knop en de volumeknoppen aan de zijkanten van de iPhone niet meer fysiek bewegen, maar alleen voelen alsof ze bewegen doordat de Taptic Engine in de iPhone kort trilt. Nu heeft Apple-leverancier Cirrus Logic bevestigd te werken aan de onderdelen die hiervoor nodig zouden zijn.

In feite gaat het om dezelfde techniek die Apple al in 2016 naar de iPhone 7 bracht, toen voor het eerst de solid state thuisknop werd geïntroduceerd. Die is overigens nog steeds te vinden op de iPhone SE 2022.

Voordelen – en een groot probleem

iPad mini Touch ID knop


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het gebruik van solid state knoppen heeft één groot voordeel: het maakt de iPhone een stuk bestendiger tegen water en stof. Doordat de knoppen niet meer bewegen, zijn er ook geen kleine sleuven rondom de knoppen waar water of stof naar binnen kan komen. Waar de iPhone 14 Pro nu 30 minuten lang in 6 meter diep water kan overleven, zou de iPhone 15 Pro daar dus overheen kunnen gaan.

Wel brengt de komst van solid state knoppen op de iPhone 15 Pro één groot probleem: je iPhone wordt een stuk minder geschikt voor gebruik met handschoenen. Als de werking namelijk hetzelfde is als de solid state thuisknop, dan moet je speciale handschoenen gebruiken – of je handschoenen uit doen – om de knoppen in te drukken. Anders wordt het indrukken niet herkend. Bovendien zouden hoesjes met bescherming over de knoppen heen niet werken, waardoor je iPhone kwetsbaarder zal zijn.

Er is nog hoop

iPhone 15

Het zou nog kunnen dat de nieuwe solid state knoppen anders werken dan de oude thuisknop, en dat ze alleen druk (en dus geen contact met je huid) nodig hebben om geactiveerd te worden. Maar die techniek hebben we bij Apple tot nu toe nog nooit gezien.

De iPhone 15 Pro krijgt overigens nog veel meer grote vernieuwingen – die grotendeels géén problemen zullen opleveren. Je leest er meer over in ons artikel: Deze 5 features komen alléén naar de iPhone 15 Pro. En wil je álles weten over de aankomende iPhone-modellen, bekijk dan ons nieuwe iPhone 15-dossier:

Lees alles over de iPhone 15

Wil je wekelijks Apple-nieuws ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bron: MacRumors