Terug naar Keynote Apple 2018: wel een 13-inch MacBook, maar geen nieuwe iPad mini
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Keynote Apple 2018: wel een 13-inch MacBook, maar geen nieuwe iPad mini

Door Sven Lamers20 augustus 2018 09:272 min. leestijd0

Dat Apple in september een nieuwe iPhone gaat presenteren, is 100% zeker. De kans dat Apple daarnaast een nieuwe iPad Pro presenteert, achten wij ook redelijk hoog. Het Taiwanese Digitimes kon volgens een eigen rapport echter nog meer details over nieuwe producten naar boven halen. Zo komt er volgens de site ook een instap-MacBook met een 13-inch scherm. Een ander product blijft daarentegen helemaal hetzelfde …

MacBook Pro 2018

Instap 13-inch MacBook

Deze instap-MacBook moet eindelijk de MacBook Air vervangen, die al sinds 2015 geen fatsoenlijke update heeft gehad. Volgens Digitimes wordt de opvolger wel iets duurder – de site verwacht een prijs van 1200 dollar. Daar krijg je dan wel hardware voor terug die weer bij de tijd is. Naar verluidt wordt de instap-MacBook uitgerust met een Kaby Lake-processor – dezelfde Intel-generatie als van de MacBook Pro 2018. Oorspronkelijk moest deze MacBook zelfs een nog nieuwere 10nm-architectuur krijgen, maar door vertragingen bij Intel heeft Apple toch voor de huidige generatie gekozen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ten slotte is er nog een kleine kans aanwezig dat Apple de MacBook Air tóch nog in de winkel houdt, puur om in de VS een laptop te hebben die minder dan 1000 dollar kost.

Geen nieuwe iPad mini

Zoals gezegd presenteert Apple tijdens de keynote hoogstwaarschijnlijk ook een iPad Pro. Deze is in de bèta’s van iOS 12 al zo goed als bevestigd. Hier is namelijk een icoontje van een iPad te zien, met smallere randen en zonder thuisknop – zoals op de iPhone X. Mooi nieuws dus voor alle fans van de geavanceerde iPad.

Ben je daarentegen liefhebber van de kleine iPad mini? Dan hebben we slecht nieuws voor jou. Apple’s kleinste tablet blijft nog wel in de winkel, maar krijgt weer geen update. Hierdoor is de inmiddels zo hopeloos verouderd dat we hem niemand meer zouden aanraden.

iPad mini 4

Nog meer keynote Apple 2018 nieuws

Ten slotte bevestigt Digitimes het gerucht rondom de prijs van het AirPower-laadmatje. Dat moet voor zo’n 160 dollar over de toonbank gaan. Ook de iPhone-geruchten worden herhaald: er komen drie nieuwe modellen, twee met OLED en eentje met LCD. Laatstgenoemde wordt het iets goedkopere mainstream-model.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar