Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

7 gave nieuwe functies in Pages, Numbers & Keynote

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iWork update maart 2020


Lees verder na de advertentie

Pages, Numbers en Keynote hebben deze week een update gehad. Zowel op de Mac als op de iPhone & iPad zijn de drie iWork-apps nieuw en verbeterd. Nieuwe thema’s, muisondersteuning en nog veel meer: wij lichten onze favoriete nieuwe functies uit!

1. Nieuwe thema’s

Nieuwe thema's

Pages en Keynote hebben nieuwe thema’s gekregen! Zo steek je je documenten en presentaties weer in een mooi nieuw jasje. Bij Keynote heb je de keuze uit tien nieuwe sjablonen, bij Pages zijn het er maar liefst negentien. Daar kun je dus weer even mee vooruit. De themakiezer zelf heeft overigens ook een nieuw ontwerp.

2. Decoratieve beginletter

Decoratieve beginletter

Je kunt een sierhoofdletter toevoegen: dat is een grote decoratieve beginletter aan het begin van een tekst of alinea. Kies uit een van de stijlen, of maak een eigen variant aan. Bij Numbers kan dit alleen bij teksten die in een vorm staan. Meer weten over het gebruik van sierletters? Lees onze iTip: Zo gebruik je een sierhoofdletter in Pages.

3. Nieuwe vormen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nieuwe vormen

De vormenbibliotheek is de afgelopen jaren al behoorlijk uitgedijd en nu zijn er nog meer vormen om uit te kiezen. Leuk om je presentaties, spreadsheets en documenten mee op te fleuren.

4. Beter samenwerken

Samenwerken gedeelde mappen

Sinds vorige week kun je mappen delen in iCloud Drive. Heb je een map gedeeld en staan er iWork-documenten in? Dan wordt hierbij automatisch de samenwerkingsmodus geactiveerd. Dat houdt in dat je kunt zien wat de ander in het document aan het doen is. Wel eerst even updaten naar macOS 10.15.4 en iOS of iPadOS 13.4!

5. Offline bewerken gedeelde documenten

offline bewerken

Nog een nieuwe functie voor mensen die graag samenwerken in iWork-documenten. Ben je offline, en wil je toch een wijziging aanbrengen in een presentatie, document of spreadsheet die je met andere deelt? Geen probleem: voer je wijzigingen door en ze worden geüpload zodra je weer online bent.

6. Maak een pdf met opmerkingen

Pdf met opmerkingen

Je documenten omzetten naar een pdf heeft nu een extra functie gekregen. Je kunt het document inclusief opmerkingen exporteren. Die verschijnen dan aan de linkerzijde van de pdf. Hoe het precies werkt, lees je in ons artikel iTip: Pages-document exporteren naar pdf (inclusief opmerkingen).

7. Muisondersteuning voor iPad

iPad cursor iPadOS 13.4

De laatste maar niet de minste! Sinds vorige week heeft iPadOS uitgebreide ondersteuning voor muis en trackpad. Nu zijn alle mogelijkheden daarvan ook doorgevoerd in Pages, Numbers en Keynote. Met de muis werken op de iPad is wel net even anders dan je gewend bent van de Mac. Lees hierover meer in ons artikel Zo werkt de slimme iPad-cursor in iPadOS 13.4.

Wil je precies weten hoe de afzonderlijke functies werken? Houd dan onze website in de gaten, want de komende week lichten we steeds een functie uit!

Pages, Numbers en Keynote kun je gratis updaten via de iOS en Mac App Store.