Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Update voor Pages, Numbers en Keynote: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Update voor Pages Numbers en Keynote

Apple heeft een update uitgebracht voor de apps Pages, Numbers en Keynote. Het gaat om een kleine update, maar deze brengt wel enkele fijne verbeteringen. Wat is er nieuw in versie 14.0 van de drie iWork-apps? En hoe kun je de updates downloaden?

Lees verder na de advertentie

Altijd op de hoogte blijven van Apple-updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Verbeteringen in Pages en Numbers

Voor de tekstverwerker Pages en het spreadsheet-programma Numbers heeft Apple dezelfde vernieuwingen doorgevoerd – de volledige release-notes zie je verderop in het kader. Selecteer eenvoudig niet-aaneengesloten tekst met de Command-toets voor snelle aanpassingen, ontvang heldere meldingen bij nieuwe deelnemers aan gedeelde documenten, en behoud de originele kwaliteit van HEIC-foto’s direct van je iPhone of iPad.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Verbeteringen in Keynote

De presentatie-app Keynote heeft de grootste update gekregen deze ronde. De hiervoor genoemde verbeteringen in Pages en Numbers zijn ook terug te vinden bij Keynote. Daarnaast zijn er drie nieuwe thema’s: ‘Dynamische kleur’, ‘Minimalistisch licht’ en ‘Minimalistisch donker’. De diaovergangen werken nu beter samen met Microsoft PowerPoint-bestanden.

Release-notes iWork 14.0
  • Geef je dia’s een nieuw uiterlijk met de thema’s ‘Dynamische kleur’, ‘Minimalistisch licht’ en ‘Minimalistisch donker’. (Keynote)
  • Gestroomlijnde in-app meldingen informeren je wanneer iemand voor de eerste keer deelneemt aan een presentatie, spreadsheet of document waaraan wordt samengewerkt. (Pages, Numbers & Keynote)
  • De bestandsstructuur en de volledige kwaliteit blijven behouden wanneer er HEIC-foto’s worden toegevoegd die op een iPhone of iPad zijn gemaakt. (Pages, Numbers & Keynote)
  • Houd de Command-toets ingedrukt om niet-aaneengesloten woorden, zinnen of alinea’s te selecteren. (Pages, Numbers & Keynote)
  • Verbeterde compatibiliteit voor diaovergangen bij het importeren of exporteren van Microsoft PowerPoint-bestanden. (Keynote)
  • Overige verbeteringen in de stabiliteit en prestaties. (Pages, Numbers & Keynote)

Pages, Numbers en Keynote updaten

Pages, Numbers en Keynote updaten doe je via de App Store op de Mac. Open de App Store, en klik in de navigatie-balk links op ‘Updates’. Klik daarna op ‘Werk bij’ bij de verschillende apps en wacht tot het progressie-balkje is volgelopen voordat je de apps weer start.