Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verwijzingen naar ‘iPhone xx’ aangetroffen: toch een iPhone SE 2?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
kleuren iPhone 9


Lees verder na de advertentie

Nog een week of drie, en dan gaat Apple de nieuwe iPhone 2018 aankondigen. Naar verluidt mogen we dit jaar drie nieuwe modellen verwachten. Of zijn het er misschien vier? Een verwijzing naar een ‘iPhone xx’ in Xcode 10 zaait verwarring.

iPhone xx verwijzingen

iPhone xx verwijzingen

Ontwikkelaar Guilherme Rambo van 9to5Mac trof in Apple’s ontwikkelaars-software Xcode 10 een verwijzing aan naar de ‘iPhone xx’. Het toestel wordt genoemd in een rijtje met al bestaande iPhone-modellen. Nu zijn er veel onduidelijkheden over de naam van de nieuwe iPhone-modellen, maar iPhone xx lijkt bijzonder onwaarschijnlijk. Let hierbij ook op de schrijfwijze: twee kleine x’en, en dus geen hoofdletter zoals bij de iPhone X. Een sprong van iPhone 10 naar iPhone 20 lijkt ons bovendien te veel van het goede. Het lijkt veel meer een placeholder voor de echte naam.

Uitgerust met een A10-chip

Het wordt echter nog vreemder als je kijkt naar andere details die Rambo heeft opgediept. De iPhone xx zou zijn uitgerust met een A10-chip: die kennen we nog van de iPhone 7 (Plus) uit 2016. Dit past compleet niet bij de andere geruchten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De heersende opinie is dat Apple drie modellen uitbrengt, twee dure oled-modellen van 5,8 en 6,5 inch en een goedkoper lcd-model van 6,1 inch. Nu worden er bij het budget-toestel wel wat concessies verwacht. Het scherm is iets minder, het heeft geen 3D Touch en er zit een enkele in plaats van een dubbele camera op. Maar van alle drie de modellen, dus ook het goedkopere, wordt verwacht dat er een A12-chip in zit.

Tóch een iPhone SE 2?

Waarnaar de iPhone xx dan wel verwijst? Wellicht gaat het om een testtoestel van Apple wat nooit gereleased is. Misschien is Apple bezig met een goedkopere versie van de iPhone 7. Stiekem hopen we echter dat het om de nieuwe iPhone SE 2 gaat, een kleiner model met de specs van een iPhone 7. Hier zijn al langer geruchten over, maar tijdens de eerdere Apple-keynotes van dit jaar schitterde dit toestel door afwezigheid en daarna droogde ook de geruchtenstroom op.