Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Snelle iPhone-oplader niet los te koop'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
oplader iphone 2018


Lees verder na de advertentie

Al jaren wordt de iPhone geleverd met een niet bijster snelle 5W usb-lichtnetadapter. Met de iPhone 2018 komt daar dan eindelijk verandering in: daarbij krijg je naar verluidt een 18W usb-c-snellader. Nu blijkt dat deze iPhone snellader jammer genoeg niet direct ook los te koop is.

Snelle oplader niet in losse verkoop

Door problemen bij de productie zijn er minder van dit soort opladers voorhanden dan Apple gehoopt had, zo meldt Macotakara (via 9to5Mac). De fabrieken draaien nu op volle toeren zodat in ieder geval de drie iPhone 2018-modellen geleverd kunnen worden inclusief de snellader – en dat zou ook haalbaar moeten zijn. Maar voor de losse verkoop zijn er helaas niet voldoende.

Dat betekent dat je nog geen reserve-oplader van hetzelfde snelle type kunt kopen, of een exemplaar voor een wat oudere iPhone. Want de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X zijn – ondanks dat ze geleverd worden met een ouderwetsche en trage usb-a-lader – prima geschikt om op te laden met deze nieuwe lader.

Ik wil mijn iPhone toch sneller opladen, wat nu?

Er zijn alternatieven beschikbaar bij Apple. Misschien heb je een 12W-oplader voor de iPad liggen, daarmee kun je je iPhone al een stuk sneller opladen. De iPhone X laad je zo binnen een halfuur op van 0 naar 40 procent. Nog sneller werkt de combinatie van de usb-c-oplader van de MacBook en een Lighting-naar-usb-c-kabel. Deze MacBook-voeding gaat voor 59 euro over de toonbank bijappel de Apple Store.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt