Terug naar Toekomst iPhone SE in gevaar: stopt Apple met de ‘goedkope’ iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Toekomst iPhone SE in gevaar: stopt Apple met de ‘goedkope’ iPhone?

Door Annemiek Lourensen21 december 2022 10:323 min. leestijd8

De iPhone SE is Apple’s meest budgetvriendelijke smartphone, perfect voor iedereen die niet de hoofdprijs wilt betalen. Al vallen de verkoopcijfers het laatste jaar nogal tegen, waardoor de release van het volgende model een jaar wordt opgeschoven. Maar er bestaat zelfs een doemscenario dat Apple volledig stopt met de verkoop van de iPhone SE. Is de toekomst van dit toestel in gevaar?

iPhone SE stopt

Apple stopt met iPhone SE?

Volgens de doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo heeft een aantal iPhones een zwaar jaar achter de rug. In een reeks tweets laat hij namelijk weten dat de verkoopcijfers van de meest toegankelijke iPhones nog steeds lager zijn dan Apple had verwacht. De analist noemt hierbij de iPhone 13 mini en iPhone 14 Plus, maar ook de iPhone SE.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vanwege deze tegenvallende cijfers zoekt Apple nu naar manieren om de productiekosten voor ‘onnodige’ producten te verminderen. Zo hoopt het bedrijf het op te nemen tegen de ‘uitdagingen van de wereldwijde economische recessie in 2023’, aldus Kuo. Met als eerste slachtoffer: de iPhone SE.

De analist schrijft dat Apple daarom alle plannen voor de vierde generatie iPhone SE heeft doorgeschoven naar 2024. Jammer, want de afgelopen maanden werd gefluisterd dat het nieuwe toestel al in 2023 zou verschijnen – slechts een jaar na de release van het huidige model. Maar het wordt erger: volgens Kuo is er ook een kans dat Apple volledig stopt met de verkoop van de iPhone SE.

Apple had grootse plannen om deze iPhone SE een nieuw ontwerp te geven, met een groter scherm en betere accu. Maar dat vraagt om meer productiekosten en dus een hogere verkoopprijs. En door de inflatie zijn Apple-gebruikers minder bereid om nog meer te betalen, zeker voor een zogenaamde budgetvriendelijke iPhone. Een gloednieuwe iPhone SE lijkt nu dus voor niemand gunstig.

Toekomst van de iPhone

Overigens gaat er ook wat veranderen bij de gewone iPhone line-up. Het lijkt er namelijk op dat Apple de verschillen tussen de reguliere modellen wil vergroten. Niet alleen tussen de iPhone (Plus) en iPhone Pro (Max), maar ook tussen de Pro en Pro Max onderling. Zo krijgt laatstgenoemde waarschijnlijk een nieuwe periscooplens en wordt de naam ‘Pro Max’ vervangen door ‘Ultra‘.

Naar verluidt zal Apple deze plannen al doorvoeren met de komst van de iPhone 15-modellen. En nu blijkt dat de toekomst van de iPhone SE in gevaar is en de verschillen tussen iPhones groter wordt, kan Apple zelfs besluiten om de ‘gewone’ iPhone voortaan als budgetvriendelijke iPhone te gebruiken. Nu nog hopen dat we dit ook terugzien aan het prijskaartje.

Wil je op de hoogte worden gebracht over het laatste nieuws rondom de iPhone SE en iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Harry Knuist
Lezer
Harry Knuist

Ik vind het jammer dat de iPhone se er uit ga je kan hem in je broekzak steken met de andere ga het niet zo makkelijk ik moet veel moeite doen om in mij broekzak te stoppen eigenlijk wil ik niet anders anders moet ik maar over stappen naar een ander merk die wel past stop met met die grote telefoons hou de iPhone se in de markt

Frits Bos
Lezer
Frits Bos

Helemaal mee eens

Laura
Lezer
Laura

Al eens gehoord van leestekens?

loes
Lezer
loes

waarom zo nodeloos onvriendelijk tegen een onbekende. en : is het zondig of onwettig om fouten in je taalgebruik te maken?

hans
Lezer
hans

Dag Loes helemaal mee eens. Je opmerking kan echt niet Laura!!!

Janna
Lezer
Janna

Ik ben het helemaal eens met Harry Knuist en Frits Bos. Omdat ik kleine handen heb is de iPhone SE de enige iPhone die ik goed vast kan houden. Hij presteert goed en hoeft niet ieder jaar door een nieuwere vervangen te worden. Ik heb zelf de allereerste SE! Hopelijk komt er nog wel een nieuwer model, want die grotere iPhones zijn niets voor mij.

Monique Huls
Lezer
Monique Huls

iPhone SE moet blijven past makkelijk in broekzak makkelijk in bediening

Frank
Lezer
Frank

De huidige 4,7 inch past prima in kleine borstzak of broekzak, dus als je er nu 1 koopt ben je verzekerd van een jaar of 5-6 een prima smartphone te hebben. Tegen die tijd zie je dan wel weer.