Terug naar Is de iPhone SE 2022 een flop?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is de iPhone SE 2022 een flop?

Door Laura Grootaarts29 maart 2022 09:372 min. leestijd0

De nieuwe iPhone SE 2022 ligt nog maar heel kort in de winkels en het lijkt erop dat het toestel veel minder populair is dan verwacht. Apple zou de productie nu al afschalen.

iPhone SE 2022 flop

De iPhone SE is Apple’s nieuwe instap-model. De SE ziet eruit als een wat oudere iPhone (compact en met een thuisknop), maar heeft van binnen in sommige opzichten toch het nieuwste van het nieuwste. Bijvoorbeeld de allernieuwste iPhone-chip en ondersteuning voor 5G.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vraag naar iPhone SE 2022 valt tegen

Volgens een rapport van Nikkei Asia heeft Apple leveranciers de opdracht gegeven om de productie van de iPhone SE voor dit kwartaal met maar liefst twee tot drie miljoen stuks te verlagen. De vraag is lager dan vooraf ingeschat – dat heeft mogelijk te maken met de situatie in Oekraïne en de stijgende inflatie die daaruit voortkomt. Door de economische onzekerheid geven mensen minder geld uit.

De doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn verwachtingen over de iPhone SE 2022-verkoop inmiddels drastisch aangepast. Hij verwachtte aanvankelijk dat er dit jaar 25 tot 30 miljoen exemplaren van het toestel verkocht zouden worden. Nu denkt hij dat het blijft steken op zo’n 15 tot 20 miljoen.

Daarnaast is er ook behoorlijk wat kritiek op het nieuwe toestel. De iPhone SE heeft een design dat inmiddels vijf jaar oud is, en dat gebaseerd is op een nog ouder design. Mogelijk begint dat mensen toch te vervelen. Ook is de SE wat duurder geworden: inmiddels heeft ook dit toestel de magische grens van 500 euro bereikt. Daarmee voelt het toch minder aan als een budget-optie.

iPhone 13 productie ook verminderd

Apple verlaagt ook de productie van de iPhone 13, maar volgens Nikkei Asia heeft dat een andere oorzaak. Dat heeft meer te maken met seizoensgebonden vraagverandering. Ook in de productie van de AirPods wordt gesneden, maar het is hierbij niet duidelijk over welk model het specifiek gaat.

Bron: Nikkei Asia

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar