Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Komt de volgende iPhone SE er zo uit te zien?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone SE 4 features


Lees verder na de advertentie

Er komt toch een nieuwe iPhone SE – en naar verluidt lijkt dit model straks sprekend op een gewone iPhone. Welke features krijgt de iPhone SE 4?

iPhone SE 4

Wel, niet, wel, niet – bekende Apple-leakers komen er maar niet uit of er een nieuwe iPhone SE komt. De doorgaans goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo schreef eerder dit jaar nog dat het model helemaal geschrapt was. Later krabbelde hij terug, en beweerde hij juist dat er in 2024 al een nieuw model zou komen. De rest van de tech-wereld leek het ook niet te weten. De huidige consensus? De iPhone SE 4 komt, maar wel pas in 2025.

Ook de bekende Apple-leaker Unknownz21 gelooft in de iPhone SE 4, en vorige week beweerde hij zelfs precies te weten hoe het toestel eruit komt te zien. In een tweet schrijft hij dat het volgende model “Zo goed als een iPhone 14” wordt, wat betekent dat het oudbollige design eindelijk met pensioen gaat. Later ging hij verder in op de features: de knop voor Touch ID verdwijnt, en het toestel wordt eindelijk uitgerust met Face ID. En dat betekent tevens het einde van de dikke schermranden.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De iPhone SE 4 neemt volgens hem ook wat features van de aankomende iPhone 15 over. De usb-c-aansluiting bijvoorbeeld, die dit jaar eindelijk de Lightning-aansluiting van de iPhone gaat vervangen. En er komt een actieknop aan de zijkant. Daarmee kun je allerlei acties naar keuze uitvoeren, en hij dient tevens als vervanger van de belsignaalschakelaar. Wel houdt het toestel een enkele cameralens, hij krijgt niet de dubbele lenzen van de reguliere iPhones.

Displays

Overigens deden er vorige week nog meer geruchten over de iPhone SE 4 de ronde. Voor het toestel zijn namelijk ook oled-schermen nodig – een upgrade ten opzichte van het lcd-display van de huidige iPhone SE. Maar volgens ITHome strijden fabrikanten in China momenteel voor de kans om deze displays te leveren. 2025 is daarom een realistisch scenario.

Wel geeft het jaar 2025 aan dat er iets aan de hand is met Apple’s budgetvriendelijke smartphone. De afgelopen jaren heeft het bedrijf namelijk elke twee jaar een nieuwe versie uitgebracht: de iPhone SE 2022 verscheen vorig jaar, en het model daarvoor is de iPhone SE 2020. Mogelijk vallen de verkoopcijfers tegen, en hoopt Apple met de volgende versie een nieuw leven in het iPhone-model te blazen. Vandaar het nieuwe design.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone SE 4? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!