Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Er komt tóch een nieuwe iPhone SE – maar voor wie is hij bedoeld?

Auteur: Annemiek Lourensen
5 reacties
iPhone SE 2024


Lees verder na de advertentie

Heeft Apple’s budgetvriendelijke iPhone toch wel een toekomst? Volgens het laatste gerucht wel, want Apple zou opnieuw aan een nieuwe iPhone SE werken, met een mogelijke release in 2024. Dit moet je weten.

iPhone SE geschrapt?

Eind vorige maand beweerde de bekende Apple-leaker Ming-Chi Kuo dat de iPhone SE geschrapt zou zijn. Apple zou namelijk hun leveranciers hebben geïnformeerd dat er niet langer aan een volgende generatie wordt gewerkt. Met name vanwege de teleurstellende verkoopcijfers van de iPhone SE 2022, evenals de alsmaar stijgende inflatie. Kuo wist het dus zeker: de iPhone SE had geen toekomst.

iPhone SE 2024

Vandaag gooit Kuo het echter over een andere boeg, want in een reeks tweets vertelt hij dat Apple de productie van de volgende generatie iPhone SE weer heeft opgepakt. Dit toestel krijgt zelfs een nieuw ontwerp dat lijkt op de iPhone 14. Zo gaat het oubollige design met het 4,7-inch LCD-scherm, thuisknop en dikke schermranden op de schop, en krijgt hij een 6,1-inch OLED-scherm, dunne schermranden en een 5G chip ontworpen door Apple.


kooptip

De vraag is echter: voor wie is deze iPhone bedoeld? De iPhone SE staat immers bekend als de ‘budgetvriendelijke iPhone’. Zo is hij voornamelijk bedoeld voor mensen die graag een iPhone willen, maar hiervoor niet de hoofdprijs willen betalen. Het prijskaartje van de SE zit namelijk ver onder die van een ‘regulier’ model’. Ter vergelijking: de iPhone SE 2022 heeft een adviesprijs van € 559, terwijl je de nieuwe iPhone 14 pas in huis hebt vanaf € 1.019.

Als de iPhone SE op deze nieuwe iPhone gaat lijken, dan zal dat waarschijnlijk ook gelden voor de prijs – onder andere door de hogere productiekosten. Maar daardoor raakt hij wel het budgetvriendelijke imago kwijt. Tenzij Apple allerlei functies weglaat, maar vooralsnog lijkt het daar niet op. De toekomst van de SE blijft dus alsnog onzeker.

Release

Over een mogelijke release datum doet Kuo nog geheim. Als we kijken naar eerdere releases, verwachten wij de nieuwe iPhone SE pas in 2024 te zien – en waarschijnlijk pas vanaf maart. De meest recente iPhone SE verscheen namelijk in maart 2022 en meestal zit er zo’n twee jaar tussen SE-releases. Nu maar hopen dat Kuo ondertussen niet weer met een ander verhaal komt.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone SE 2024? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!