Terug naar iPhone SE geschrapt – zeg dag tegen Apple’s goedkopere smartphone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE geschrapt – zeg dag tegen Apple’s goedkopere smartphone

Door Annemiek Lourensen9 januari 2023 16:092 min. leestijd3

Het is officieel: Apple’s budgetvriendelijke iPhone heeft geen toekomst meer. Het bedrijf heeft namelijk alle plannen voor de vierde en volgende generatie iPhone SE geschrapt. Zo schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Ming-Chi Kuo.

iPhone SE geschrapt

iPhone SE geschrapt

Eind vorige maand liet Kuo al wat doorschemeren over de toekomst van de iPhone SE. Op dat moment verwachtte hij echter nog dat Apple de release van het toestel simpelweg had doorgeschoven – van 2023 naar 2024. Niet alleen vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone SE 2022, maar ook door de alsmaar stijgende inflatie. Al zag hij toen ook al een mogelijkheid dat Apple compleet zou stoppen met de productie van dit toestel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu weet hij het zeker: het bedrijf zet een streep door de iPhone SE. In een blogpost op de website Medium schrijft hij dat Apple al hun leveranciers heeft geïnformeerd dat de release van de vierde generatie iPhone SE niet langer doorgaat. Ook niet in 2024.

Dit is vooral slecht nieuws voor iedereen die een nieuwe, kleinere iPhone voor een budgetvriendelijke prijs wil kopen. Hiermee wordt de gewone instap-iPhone namelijk de nieuwe, ‘goedkoopste’ smartphone in Apple’s assortiment. En het meest recente model – de iPhone 14 – heeft een adviesprijs van meer dan € 1.000. Al wordt de huidige iPhone SE 2022 voorlopig vooralsnog verkocht.

Alles over de geannuleerde iPhone

We zijn vast niet de enige die deze iPhone SE graag hadden willen zien, helemaal vanwege alle vernieuwingen die dit toestel naar verluidt zou krijgen. Zo werd er gepraat over een compleet nieuw ontwerp, inclusief groter scherm en betere accu. Dat zou dan een flinke stap vooruit zijn, gezien de iPhone SE 2022 qua uitstraling identiek is aan de iPhone SE 2020.

Bovendien zou dit de eerste iPhone met een 5G-chip van Apple zelf worden – de processor zou dus niet gemaakt worden door een leverancier. Hierdoor zou de chip eerst bij de goedkopere iPhones worden getest, zodat Apple ondertussen tijd genoeg zou hebben om hem te perfectioneren voor de verkoop van de iPhone 16-modellen. In plaats daarvan zal leverancier Qualcomm nog steeds verantwoordelijk zijn voor de 5G-chips van deze toekomstige toestellen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom de iPhone SE en andere iPhones? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
aad
Lezer
aad

zonde dit is een zeer goed toestel wij zijn er heel blij mee

Frank
Lezer
Frank

Niet slim van Apple, nu gaan mensen zeggen te duur dan kopen we toch een Samsung ofzoiets.

M.E.S. de Koningh
Lezer
M.E.S. de Koningh

Ik baal hier echt van! Die SE modellen zijn zo fijn ook omdat ze zo handzaam zijn want ik heb geen grote handen.
Alsof ze nog niet genoeg verdienen 😠Een instap model vanaf €1.000,- noem ik geen instap meer!
Alles is Apple thuis vanwege mijn werk ooit, kan moeilijk alles vervangen naar Android.