Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone SE geschrapt – zeg dag tegen Apple’s goedkopere smartphone

Auteur: Annemiek Lourensen
3 reacties
iPhone SE geschrapt


Lees verder na de advertentie

Het is officieel: Apple’s budgetvriendelijke iPhone heeft geen toekomst meer. Het bedrijf heeft namelijk alle plannen voor de vierde en volgende generatie iPhone SE geschrapt. Zo schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Ming-Chi Kuo.

iPhone SE geschrapt

Eind vorige maand liet Kuo al wat doorschemeren over de toekomst van de iPhone SE. Op dat moment verwachtte hij echter nog dat Apple de release van het toestel simpelweg had doorgeschoven – van 2023 naar 2024. Niet alleen vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone SE 2022, maar ook door de alsmaar stijgende inflatie. Al zag hij toen ook al een mogelijkheid dat Apple compleet zou stoppen met de productie van dit toestel.

Nu weet hij het zeker: het bedrijf zet een streep door de iPhone SE. In een blogpost op de website Medium schrijft hij dat Apple al hun leveranciers heeft geïnformeerd dat de release van de vierde generatie iPhone SE niet langer doorgaat. Ook niet in 2024.

Dit is vooral slecht nieuws voor iedereen die een nieuwe, kleinere iPhone voor een budgetvriendelijke prijs wil kopen. Hiermee wordt de gewone instap-iPhone namelijk de nieuwe, ‘goedkoopste’ smartphone in Apple’s assortiment. En het meest recente model – de iPhone 14 – heeft een adviesprijs van meer dan € 1.000. Al wordt de huidige iPhone SE 2022 voorlopig vooralsnog verkocht.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Alles over de geannuleerde iPhone

We zijn vast niet de enige die deze iPhone SE graag hadden willen zien, helemaal vanwege alle vernieuwingen die dit toestel naar verluidt zou krijgen. Zo werd er gepraat over een compleet nieuw ontwerp, inclusief groter scherm en betere accu. Dat zou dan een flinke stap vooruit zijn, gezien de iPhone SE 2022 qua uitstraling identiek is aan de iPhone SE 2020.

Bovendien zou dit de eerste iPhone met een 5G-chip van Apple zelf worden – de processor zou dus niet gemaakt worden door een leverancier. Hierdoor zou de chip eerst bij de goedkopere iPhones worden getest, zodat Apple ondertussen tijd genoeg zou hebben om hem te perfectioneren voor de verkoop van de iPhone 16-modellen. In plaats daarvan zal leverancier Qualcomm nog steeds verantwoordelijk zijn voor de 5G-chips van deze toekomstige toestellen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom de iPhone SE en andere iPhones? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!