Terug naar iPhone SE 4 komt pas in 2025 – en hierom is dat niet erg
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 4 komt pas in 2025 – en hierom is dat niet erg

Door Ward Edema21 juni 2023 09:462 min. leestijd0

De iPhone SE 4 komt niet voor 2025 uit. Dat blijkt uit nieuwe berichten over Apple’s productielijn. Toch is dat niet erg: dit is waarom.

iPhone SE 4 uiterlijk iPhone XR

iPhone SE 4 in 2025

De iPhone SE 4 zit al een tijdje vast in een ‘komt hij wel of komt hij niet’-cyclus. Begin dit jaar meldde Apple-analist Ming-Chi Kuo nog enthousiast dat er in 2024 een nieuwe SE zou komen, nadat het gerucht verscheen dat de iPhone SE helemaal geschrapt was. Later werd dit echter toch weer afgezwakt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nu is er onderzoek gedaan door twee analysten van Barclays, en het nieuws wordt er niet veel beter op. Volgens hen zijn er geen tekenen in Apple’s productielijn dat er de komende anderhalf jaar nieuwe iPhone SE uitkomt.

Waarom niet eerder?

De afwezigheid van de iPhone SE 4 voor de komende tijd heeft volgens de analysten onder andere te maken met Apple’s aankomende 5G-modem. Dit onderdeel zou deel uitmaken van de SE, maar heeft flinke vertraging opgelopen.

iPhone SE stopt

Daarnaast zou Apple plannen hebben om de SE een nieuwe behuizing te geven, die of lijkt op de iPhone XR, of op de iPhone 14. Maar dat zou ook voor een verhoging in prijs zorgen die, in de huidige markt van hoge inflaties en onzekerheid, niet goed zal vallen.

Hierom is het niet erg

Toch is er geen reden voor droefenis bij fans van de iPhone SE. Momenteel is de iPhone SE 2022 nog helemaal up-to-date: hij heeft een A15 Bionic-chip – net als de iPhone 14 – en ondersteuning voor 5G. Je mist wat specificaties betreft dus (nog) niks.

iPhone 12 mini goedkoopst

Bovendien hebben fans van kleine en betaalbare iPhones steeds meer te kiezen. Zo is de iPhone 12 mini, die met zijn oled-scherm, Face ID en dubbele camera een stuk moderner is dan de SE, inmiddels al nieuw beschikbaar voor € 579 bij Bol.com. Naar verwachting daalt ook de iPhone 13 mini nog dit jaar in prijs, rond de introductie van de iPhone 15 in september. Kortom: genoeg alternatieven voor de SE om het gat tot 2025 te vullen.


Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar