Terug naar Het warme weer kan schadelijk zijn voor je iPhone – zo voorkom je oververhitting
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Het warme weer kan schadelijk zijn voor je iPhone – zo voorkom je oververhitting

Door Koen van Ekeren20 april 2018 10:183 min. leestijd1

De temperaturen gaan de lift in en dat betekent voor veel mensen genieten, maar het is ook oppassen voor de zon. Er ligt namelijk niet alleen een verbrande huid op de loer, maar ook een oververhitte iPhone. Dit kan permanente schade aanrichten, dus het is belangrijk om je iPhone koel te houden.

Zo voorkom je dat je iPhone oververhit raakt

Apple waarschuwt dat als je een iPhone te warm laat worden, de batterij van je iPhone permanent kan worden beschadigd. Bovendien kan het je iPhone trager maken. Dit moet je doen om oververhitting van je iPhone te voorkomen:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Verwijder het hoesje

Met deze zomerse temperaturen heb je liever geen jas aan. Zo denkt je iPhone er ook over, weg met hoesje dus!

2. Laat je iPhone niet achter in een auto

Een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. Bij warm weer kunnen de temperaturen in een auto oplopen tot 45 graden, dus neem je iPhone altijd mee.

3. Vermijd direct zonlicht

Af en toe een straaltje zonlicht op je iPhone is natuurlijk niet te vermijden – en dat hoeft ook niet. Maar laat je iPhone in ieder geval niet langdurig in de zon liggen. Zelfs op relatief koele dagen kan direct zonlicht schadelijk zijn voor je iPhone.

4. Bewaar je iPhone op een koele plaats – maar niet in de vriezer!

Wil je je iPhone afkoelen? Leg hem dan even op een koele plaats, zoals de kelder. Maar stop hem absoluut niet in de koelkast of de vriezer. Snelle temperatuurwisselingen kunnen nog meer problemen veroorzaken, waaronder permanente schade.

5. Gebruik geen intensieve apps

Apps zoals grafisch veeleisende games of video-editors belasten de processor, waardoor je iPhone verder op temperatuur komt. Ook is het aan te raden om de Camera-app even links te laten liggen, net als augmented reality-apps.

6. Schakel locatievoorzieningen uit

GPS levert ook een bijdrage aan een warmere iPhone, dus schakel locatievoorzieningen uit. Dit doe je via ‘Instellingen>Pricacy>Locatievoorzieningen’.

7. Laad je iPhone niet op

Laad de iPhone niet op tot je je iPhone de kans hebt gegeven om af te koelen. Opladen verhit je iPhone.

8. Schakel de iPhone uit

Het is de minst leuke maatregel, maar wel de beste oplossing. Vooral als je al een waarschuwingsbericht hebt ontvangen.

Mijn iPhone is oververhit, wat nu?

Wanneer een iPhone oververhit raakt, ontvang je een waarschuwingsbericht met ‘iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’. In dit geval kun je je iPhone het beste uitschakelen en op een koele plek leggen. Na een paar minuten kun je hem weer gebruiken.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
branco
Lezer
branco

daarom heb ik samsung Galaxy. nooit geen last van overhitting. en als die telefoon gloeiend heet is. gewoon de front eraf halen en de vriezer in gooien. garandeerd dat je telefoon afkoelt in de diepvries. 5 min in de vriezer en het probleem is opgelost. waarom moeilijk doen als het makkelijker ken. goed het afkoelen gaat dan even 5x sneller dan als je erop wachten moet bij gewoon afkoelen. samsung heeft hier geen last van en iphone wel.