Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Geen iOS 14 dit jaar: iOS krijgt nieuwe naam!’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 14


Lees verder na de advertentie

Over de nieuwe software die dit najaar gaat verschijnen voor de iPhone, zijn al bijzonder veel geruchten. Maar één ding wisten we zeker: de naam wordt iOS 14. Toch? Een tweet van een bekende Apple-lekker zet alles nu op losse schroeven.

Nieuwe naam voor iOS!

Apple stapt mogelijk af van de naam iOS voor het besturingssysteem van de iPhone. De bekende Apple-lekker Jon Prosser heeft een tweet geplaatst met daarin slechts twee veelzeggende woorden: iPhone OS. Prosser is zo iemand die je niet moet volgen op Twitter als je nog verrast wilt worden door Apple. Veel van de Apple-geheimen die hij naar buiten brengt, blijken achteraf te kloppen.

iPhone OS gerucht: klinkt logisch


kooptip

De naam iPhone OS klinkt logisch tussen de namen van Apple’s andere besturingssystemen. macOS voor de Mac, watchOS voor de Watch, tvOS voor de Apple TV en – sinds vorig jaar – iPadOS voor de iPad. Misschien moet de spatie nog weg, maar dan past deze nieuwe naam keurig in het rijtje.

Alhoewel, ‘nieuwe naam’: als je Apple al een tijd volgt, dan weet je dat iOS tot tien jaar terug óók iPhone OS heette. In feite is iOS een afkorting van iPhone OS. Apple ging de naam iOS gebruiken toen de iPad werd gelanceerd, in 2010. Nu de iPad sinds vorig jaar met iPadOS een eigen besturingssysteem heeft, staat niets een naamsverandering nog in de weg.

WWDC aanstaande maandag

Aanstaande maandag start Apple’s conferentie voor ontwikkelaars, de WWDC. Dan worden de nieuwe besturingssystemen onthuld, en horen we ongetwijfeld ook over deze naamsverandering. Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, of meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief: