Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iPhone mini verdwijnt – vanaf 2022 géén kleine iPhones meer

Auteur: Ward Edema
6 reacties
iPhone mini


Lees verder na de advertentie

Er komt niet alleen geen iPhone 14 mini, maar ook de iPhone SE 2022 heeft waarschijnlijk niet meer het compacte formaat wat we gewend zijn.

Einde van de iPhone mini

Hoewel het mini-model van de iPhone pas z’n tweede jaar ingaat, zorgen tegenvallende verkoopcijfers nu al voor een koerswijziging voor Apple. Er wordt namelijk géén iPhone 14 mini verwacht. Sterker nog, er komt juist een groter model bij.

Naast de iPhone 14, 14 Pro en 14 Pro Max wordt volgend jaar voor het eerst een ‘regulier’ Max-model verwacht. Deze iPhone 14 Max krijgt hetzelfde 6,7-inch display als z’n duurdere broer, maar dan zonder de extra functies van het Pro-model. Wat deze extra functies volgend jaar worden is nog onbekend, maar waarschijnlijk gaat het in ieder geval om een telelens-camera en een ProMotion-scherm.

iPhone 14 Max


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Door de komst van de iPhone 14 Max wordt een grotere iPhone een stuk toegankelijker: de prijs ligt waarschijnlijk rond de € 1009. Dat is € 250 goedkoper dan het huidige Pro Max-model.

Geen kleine iPhone SE

Er worden ook veranderingen verwacht bij de iPhone SE. Momenteel is deze nog gebaseerd op de iPhone 8, en heeft daardoor een ‘klein’ 4,7-inch scherm. In 2022 wordt er een nieuwe iPhone SE verwacht, die gebaseerd is op de iPhone Xr. Hierdoor krijgt hij een flink groter scherm: 6,1-inch.

iPhone SE 2022

Door het grotere scherm wordt de hele telefoon een stuk forser: ongeveer een centimeter breder en hoger, een millimeter dikker, en maar liefst 30% zwaarder. Je krijgt daar wel een veel grotere accu voor terug.

iPhone 13 mini kopen

De iPhone 13 mini is los verkrijgbaar bij onder meer:

Amac | Belsimpel | Coolblue | Mediamarkt

Of ben je op zoek naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:

Belsimpel | Mobiel.nl | KPN | T-Mobile | Tele 2 | Vodafone

Weinig vraag naar iPhone mini

Hoewel er genoeg mensen zijn met een voorkeur voor een kleiner iPhone-model, is de vraag naar grotere iPhones een stuk groter. Met name in Azië zijn grotere telefoons erg populair. Apple lijkt zich dus aan te passen aan die vraag.

Voor fans van kleinere iPhones is dit jaar het beste moment om er nog eentje te kopen. Met name de iPhone 13 mini is een uitstekend toestel in een klein jasje. Lees hier onze review: iPhone 13 (mini) review: het basismodel nog een beetje beter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!