Terug naar iPhone mini verdwijnt – vanaf 2022 géén kleine iPhones meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone mini verdwijnt – vanaf 2022 géén kleine iPhones meer

Door Ward Edema11 november 2021 10:082 min. leestijd6

Er komt niet alleen geen iPhone 14 mini, maar ook de iPhone SE 2022 heeft waarschijnlijk niet meer het compacte formaat wat we gewend zijn.

iPhone mini

Einde van de iPhone mini

Hoewel het mini-model van de iPhone pas z’n tweede jaar ingaat, zorgen tegenvallende verkoopcijfers nu al voor een koerswijziging voor Apple. Er wordt namelijk géén iPhone 14 mini verwacht. Sterker nog, er komt juist een groter model bij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast de iPhone 14, 14 Pro en 14 Pro Max wordt volgend jaar voor het eerst een ‘regulier’ Max-model verwacht. Deze iPhone 14 Max krijgt hetzelfde 6,7-inch display als z’n duurdere broer, maar dan zonder de extra functies van het Pro-model. Wat deze extra functies volgend jaar worden is nog onbekend, maar waarschijnlijk gaat het in ieder geval om een telelens-camera en een ProMotion-scherm.

iPhone 14 Max

Door de komst van de iPhone 14 Max wordt een grotere iPhone een stuk toegankelijker: de prijs ligt waarschijnlijk rond de € 1009. Dat is € 250 goedkoper dan het huidige Pro Max-model.

Geen kleine iPhone SE

Er worden ook veranderingen verwacht bij de iPhone SE. Momenteel is deze nog gebaseerd op de iPhone 8, en heeft daardoor een ‘klein’ 4,7-inch scherm. In 2022 wordt er een nieuwe iPhone SE verwacht, die gebaseerd is op de iPhone Xr. Hierdoor krijgt hij een flink groter scherm: 6,1-inch.

iPhone SE 2022

Door het grotere scherm wordt de hele telefoon een stuk forser: ongeveer een centimeter breder en hoger, een millimeter dikker, en maar liefst 30% zwaarder. Je krijgt daar wel een veel grotere accu voor terug.

iPhone 13 mini kopen

De iPhone 13 mini is los verkrijgbaar bij onder meer:

Amac | Belsimpel | Coolblue | Mediamarkt

Of ben je op zoek naar een toestel met abonnement? Kijk dan eens bij:

Belsimpel | Mobiel.nl | KPN | T-Mobile | Tele 2 | Vodafone

Weinig vraag naar iPhone mini

Hoewel er genoeg mensen zijn met een voorkeur voor een kleiner iPhone-model, is de vraag naar grotere iPhones een stuk groter. Met name in Azië zijn grotere telefoons erg populair. Apple lijkt zich dus aan te passen aan die vraag.

Voor fans van kleinere iPhones is dit jaar het beste moment om er nog eentje te kopen. Met name de iPhone 13 mini is een uitstekend toestel in een klein jasje. Lees hier onze review: iPhone 13 (mini) review: het basismodel nog een beetje beter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul Harts
Lezer
Paul Harts

Ik vind het jammer. Het is niet alleen de prijs waarom mensen kiezen voor een mini. Maar goed, ik ben dus blij dat ik er in elk geval eentje heb, en ik hoop ‘m nog heel lang te houden. De iPhone 13 mini is echt een héél fijn toestelletje wat in elke jas- of broekzak past.

Woeste Willem
Lezer
Woeste Willem

Inderdaad fijnste toestel ooit!

Willem van der Bent
Lezer
Willem van der Bent

Jammer ik vind deze iphone handzamer dan die grote joekels. ben blij dat ik er een heb tegen de tijd dat er weer een nieuwe moet komen zal ook bij apple het licht weer aan gegaan zijn.

rob
Lezer
rob

Dat de verkoop tegenvalt is de schuld van Apple zelf: het model is té groot want het zou niet groter mogen zijn dan het oudere SE model…een heel handig, klein toestel dat men overal in zijn zakken kon bewaren. DAT is wat de mensen (terug)willen, NIET het huidige zogezegd kleine formaat: dat is té groot en kan niet in een hemdszak of broekzak, zonder er boven uit te steken…en dus makkelijk kan gestolen worden. Ik zie er telkens tegen op om het mee te nemen, maar heb geen andere keuze.

Pauline
Lezer
Pauline

Doodzonde! Eindelijk heb ik weer een goeie telefoon die in mijn (dames)broekzak past. Toen de 12 mini uitkwam had ik letterijk net de XR gekocht waar ik dus best wel van baalde. Voor de 13 mini stond ik vooraan in de rij en die heb ik nuin het blauw. Ik hoop dat ie heeeeel lang mee gaat want ik ben aardig verknocht aan dat kleine wondertje. Het doet alles wat ik verwacht van een goede telefoon en meer. Top ding…… Er werd mij gezegd dat het een ‘damesmodel’ was en dat ik dit niet als negatief op moest vatten. Zo… Lees meer »

Woeste Willem
Lezer
Woeste Willem

Echt heel erg jammer! Jobs draait zich om in ze graaf. De mini is in mijn ogen de beste telefoon ooit. Heerlijk handzaam alles met 1 hand te bedienen zoals Jobs het altijd bedoelt heeft.