Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Krijgt de iPhone SE 3 dan toch een nieuw design?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone SE 3 Touch ID


Lees verder na de advertentie

Er komt op termijn een iPhone SE 3 aan en een nieuw gerucht bevat informatie over het ontwerp hiervan. Maar er zijn meer details over Apple’s nieuwe instapmodel bekend! Krijgt de iPhone SE 3 Touch ID of wordt het toch Face ID?

Ontwerp wederom geleend

De eerste generatie iPhone SE leek sprekend op de iPhone 5. De tweede generatie heeft dezelfde looks als de iPhone 8. En de iPhone SE 3? Ook daarvoor haalt Apple een inmiddels klassiek iPhone-design van stal. De derde generatie van de iPhone SE ziet er hetzelfde uit als de iPhone XR uit 2018. Dat zegt de Chinese Site MyDrivers.

Dat betekent dat de iPhone SE een flink stuk groter wordt, iets waar niet iedereen even fijn zal vinden. De huidige iPhone SE heeft een 4,7-inch display, de XR meet 6,1 inch. Op de afbeelding hieronder zie je dat de huidige SE 2 net een slag kleiner is dan de XR. Liefhebbers van een compacte telefoon kunnen dus beter kiezen voor een iPhone 12 mini of 13 mini.

iPhone 12 formaten vergeleken

iPhone SE 3: Touch ID of Face ID?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone XR heeft Face ID, maar dat komt waarschijnlijk niet naar de iPhone SE 3. Apple houdt het op Touch ID. De vingerafdrukscanner wordt verwerkt in de zijknop van de nieuwe SE. De telefoon zou verder 5G ondersteunen en zijn uitgerust met een A15 Bionic-chip – die kennen we van de iPhone 13 die vorige maand verschenen is.

De iPhone SE 3 krijgt waarschijnlijk een LCD-scherm. Apple is voor de andere iPhones al volledig overgestapt op oled-displays, de iPhone 12 en iPhone 13 zijn er al niet meer in een LCD-uitvoering. De toekomstige SE is naar verwachting wel de allerlaatste iPhone die een LCD-scherm krijgt.

Overigens zijn er ook geruchten die een andere kant op wijzen: die melden de iPhone SE 3 er hetzelfde uitziet als het huidige model. Dat betekent dus een ouderwetse thuisknop, een 4,7-inch lcd-scherm) en dezelfde afgeronde randen. We gaan het snel genoeg horen: de iPhone SE 2022 zou in de eerste helft van het volgende jaar moeten verschijnen.

Bron: via MacRumors