Terug naar Krijgt de iPhone SE 3 dan toch een nieuw design?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt de iPhone SE 3 dan toch een nieuw design?

Door Laura Grootaarts22 oktober 2021 15:412 min. leestijd1

Er komt op termijn een iPhone SE 3 aan en een nieuw gerucht bevat informatie over het ontwerp hiervan. Maar er zijn meer details over Apple’s nieuwe instapmodel bekend! Krijgt de iPhone SE 3 Touch ID of wordt het toch Face ID?

iPhone SE 3 Touch ID

Ontwerp wederom geleend

De eerste generatie iPhone SE leek sprekend op de iPhone 5. De tweede generatie heeft dezelfde looks als de iPhone 8. En de iPhone SE 3? Ook daarvoor haalt Apple een inmiddels klassiek iPhone-design van stal. De derde generatie van de iPhone SE ziet er hetzelfde uit als de iPhone XR uit 2018. Dat zegt de Chinese Site MyDrivers.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dat betekent dat de iPhone SE een flink stuk groter wordt, iets waar niet iedereen even fijn zal vinden. De huidige iPhone SE heeft een 4,7-inch display, de XR meet 6,1 inch. Op de afbeelding hieronder zie je dat de huidige SE 2 net een slag kleiner is dan de XR. Liefhebbers van een compacte telefoon kunnen dus beter kiezen voor een iPhone 12 mini of 13 mini.

iPhone 12 formaten vergeleken

iPhone SE 3: Touch ID of Face ID?

De iPhone XR heeft Face ID, maar dat komt waarschijnlijk niet naar de iPhone SE 3. Apple houdt het op Touch ID. De vingerafdrukscanner wordt verwerkt in de zijknop van de nieuwe SE. De telefoon zou verder 5G ondersteunen en zijn uitgerust met een A15 Bionic-chip – die kennen we van de iPhone 13 die vorige maand verschenen is.

De iPhone SE 3 krijgt waarschijnlijk een LCD-scherm. Apple is voor de andere iPhones al volledig overgestapt op oled-displays, de iPhone 12 en iPhone 13 zijn er al niet meer in een LCD-uitvoering. De toekomstige SE is naar verwachting wel de allerlaatste iPhone die een LCD-scherm krijgt.

Overigens zijn er ook geruchten die een andere kant op wijzen: die melden de iPhone SE 3 er hetzelfde uitziet als het huidige model. Dat betekent dus een ouderwetse thuisknop, een 4,7-inch lcd-scherm) en dezelfde afgeronde randen. We gaan het snel genoeg horen: de iPhone SE 2022 zou in de eerste helft van het volgende jaar moeten verschijnen.

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone SE
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Apple mag dringend afstappen van dat oude model dit is niet meer van deze tijd. Ik weet ze een top bedrijf zijn, maar kijk naar Samsung waar ze hun A52S voor rond de 500 euro kunnen voorzien van een volledig punch hole oled scherm met hoge verversing snelheid. Ik hoop ze nu eens aan de klanten denken in plaats van aan hun centen,, en er een SE komt met een volledig scherm , het zou hun imago ten goede komen vind ik. Ze kunnen altijd nog de scherm grote van 12 en 13 mini gebruiken met punch hole en toch… Lees meer »