Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maakt iOS-update je iPhone langzamer? Apple waarschuwt je voortaan

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone langzamer na update


Lees verder na de advertentie

iOS-updates zijn leuk, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je iPhone langzamer wordt. Tot nu toe is Apple daar niet transparant over geweest, maar dat gaat veranderen. Voortaan word je op de hoogte gesteld als een software-update invloed heeft op de prestaties van je iPhone.

iPhone langzamer na update?

Dit bevestigt Apple tegenover de Britse marktwaakhond CMA. Ruim een jaar geleden kwam de tech-gigant in opspraak omdat het oude iPhones bewust langzamer maakt. Apple benadrukte dat dit in het belang is van de gebruiker. Op piekmomenten zouden iPhones hierdoor minder snel crashen.

Dat Apple dit nooit communiceerde, kwam het bedrijf op veel kritiek te staan. Het bedrijf beloofde beterschap en maakte het vervangen van een batterij een jaar lang goedkoper. Ook voegde het een iOS-functie toe waarmee je kunt voorkomen dat Apple je iPhone langzamer maakt.

Maar daarmee was het voor CMA nog niet klaar. De Britse toezichthouder drong erop aan dat Apple ook transparanter wordt over de invloed van software-updates op de prestaties van een iPhone. Apple heeft nu toegezegd dit te zullen gaan doen. In de toekomst informeert Apple de gebruikers dus als een iOS-update gevolgen heeft voor de snelheid van je iPhone. Het is nog niet bekend waar Apple dit doet, maar de beschrijving onder een software-update lijkt een logische plek.


kooptip

De afspraken die het CMA met bedrijven maakt, zijn bindend. Apple is verplicht om zich aan de afspraak te houden en anders kan de waakhond maatregelen nemen. Waarschijnlijk zien we de verandering dus al terug in de eerstvolgende grote software-update: iOS 13. Op  3 juni onthult Apple tijdens WWDC 2019 wat de grote nieuwe functies van het besturingssysteem zijn.

Controleer of Apple je iPhone langzamer maakt

Wil je weten of Apple je iPhone langzamer heeft gemaakt? In ons artikel Bekijk de conditie van de batterij en maak je iPhone sneller lees je hoe je dit doet.

Bron: GOV.UK