Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze ‘easter eggs’ zitten verstopt in je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPhone zit stiekem vol zogenaamde ‘easter eggs’. Dit zijn verborgen grapjes, boodschappen of verwijzingen in media, maar je moet goed zoeken om ze te vinden. Hier vind je de leukste!

iPhone easter eggs

Waarom ontwikkelaars easter eggs toevoegen? Gewoon, omdat het leuk is en het voldoening brengt als je ze ontdekt. Ze duiken overal op: in films, series, boeken, games, albums – noem maar op. Maar je moet wel goed zoeken om ze te vinden, net als bij echte paaseieren. Daardoor worden ze alleen door echte fans of oplettende kijkers gespot.

Ook Apple is dol op deze easter eggs, want de iPhone zit er vol mee. Denk hierbij aan app-icoontjes of emoji’s met een verborgen boodschap. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet. Hoeveel heb jij er al gespot?

1 Klok & Kalender

Klok


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Als je ooit langdurig naar je thuisscherm hebt gestaard, dan is het je vast opgevallen: het icoontje van de Klok-app beweegt! Je ziet er daadwerkelijk de huidige tijd in. Kijk maar eens, want de secondewijzer is constant in beweging. En de uur- en minutenwijzers tikken ook door. Goed, het icoontje is lang niet zo duidelijk als de klok-widget, maar het is wel een handige verrassing.

Overigens zien we een soortgelijk verhaal bij het icoontje van de Kalender-app. Hier staat standaard de datum van vandaag op, inclusief de dag van de week. Alleen de maand ontbreekt, maar als je even de datum van vandaag nodig hebt, kun je er wel snel een blik op werken.

2 Apple Park

easter eggs iPhone

Ooit afgevraagd wat het icoontje van Apple Kaarten moet voorstellen? Nee, het zijn geen willekeurige vormen: het is Apple Park! Dit is het hoofdkantoor van Apple, te vinden in Cupertino, Californië. Het is cirkelvormig en ziet eruit als een soort ruimteschip – net als de (afgesneden) cirkel rechtsboven in het icoontje.

3 Dictafoon

easter eggs iPhone

Met de Dictafoon-app kun je spraakopnames en andere audiofragmenten opnemen. Bijvoorbeeld om een gesprek (met toestemming) vast te leggen, of om voor jezelf iets belangrijks te noteren. Vervolgens wordt je opname uitgebeeld met een golfvorm.

Zo’n golfvorm zie je ook terug in het icoontje van Dictafoon. En ook hier geldt: dit zijn geen willekeurige lijntjes, want ze beelden het woord ‘Apple’ uit. Spreek het zelf maar eens uit en neem het op. Je ziet vanzelf dat jouw golfvorm overeenkomt met die in het icoontje.

4 Zaklamp

Zaklamp

Aan, uit, aan, uit – wanneer je een zaklamp vast hebt, is het heel verleidelijk om met de aan-/uitschakelaar te spelen. Dat kan ook met je iPhone! Haal het Bedieningspaneel maar eens voor de dag (van boven naar beneden slepen). Wanneer je hier op het zaklampicoontje tikt en de lamp gaat branden, zie je dat het schuifje in het icoontje ook omhoog gaat. Wat je eraan hebt? Helemaal niets, maar het bewijst wel Apple’s oog voor detail.

5 Emoji’s

easter eggs iPhone

Over oog voor detail gesproken: in de emoji’s ‘open boek’ ( ) en ‘memo’ ( ) zit een iconische Apple-tekst verstopt. Als je op de emoji’s inzoomt en goed leest, zie je een quote van Rob Stiltanen uit Apple’s ‘Think Different’-campagne. Die liep van 1997 tot 2002 en behoort inmiddels tot een iconisch stukje Apple-geschiedenis.

De campagnetekst luidt als volgt:

‘Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes.

The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.’

6 Siri

Stel Siri een vraag en ze geeft netjes antwoord. Meestal, want zo nu en dan haalt de spraakassistent een grapje met je uit. Zelfs bepaalde verwijzingen naar Star Wars, Game of Thrones, Pokémon en andere begrippen uit de hedendaagse popcultuur snapt ze. Wil je dit zelf ontdekken, dan moet je wel het juiste commando geven of een passende vraag stellen. Het is even proberen, maar Apple heeft tientallen verrassingen voor je geprogrammeerd. Begin maar door Siri te vragen of ze een mop kan vertellen.

7 Bril Steve Jobs

Steve Jobs zonder bril – we kunnen het ons niet voorstellen. Apple vond het montuur blijkbaar zelfs zo iconisch, dat het inmiddels standaard in Safari zit. Het is namelijk het icoontje van de functie ‘Leeslijst’: wanneer je een webpagina hieraan toevoegt, kun je hem ook lezen als je geen internet hebt. De bril van Steve Jobs is dus eigenlijk je persoonlijke leesbril geworden.

8 Podcasts

podcasts

‘Podcast’ is een samenstelling van twee woorden: ‘iPod‘ en ‘broadcast’. Grappig genoeg heeft Apple dat niet zelf verzonnen. Journalist Ben Hammersley was de eerste die het woord gebruikte, en sindsdien heeft de hele wereld het omarmt.

Het icoontje van Apple’s Podcasts-app geeft deze oorsprong weer. Het plaatje in het midden lijkt op een ‘i’, een verwijzing naar Apple’s iconische iPod. Maar deze i lijkt ook op een uitzendmast. En daarmee keert het woord ‘broadcast’ ook terug.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via iDropNews