Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone 2019 krijgt een imposante triple-camera voor AR'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone drie camera's


Lees verder na de advertentie

Terwijl de nieuwe iPhone X (ook wel iPhone 2018 genoemd) nog aangekondigd moet worden, wordt er al gespeculeerd over het daaropvolgende vlaggenschip: de iPhone 2019. Een analist van Deutsche Securities meldt dat dit toestel is voorzien van een drievoudige camera op de achterkant.

iPhone drie camera’s

Analist Jialin Lu meldt dat Apple werkt aan een iPhone met drie camera’s aan de achterkant. Het is niet voor het eerst dat we dit gerucht horen. Begin april maakte het Taiwanese Daily News al melding van een iPhone 2019 met drie lenzen. De derde lens zou extra zoommogelijkheden bieden, met 5x optische zoom.

Ook Jialin Lu stelt dat de lens gebruikt wordt voor een langere brandpuntafstand, maar daarnaast zou de lens ook onderdeel uitmaken van een nieuwe 3D-detectietechnologie. De extra lens moet worden ingezet om vanuit verschillende hoeken de afstand van een onderwerp tot de iPhone bepalen. Nu wordt nog de snelheid van licht gebruikt om de afstand te meten, een technologie die bekendstaat als Time of Flight.

Daarnaast kan de lens bijdragen aan sterk verbeterde prestaties van de camera bij weinig licht. Dit blijft een uitdaging voor smartphone-fabrikanten, aangezien de sensoren op de toestellen relatief klein zijn, waardoor er minder licht binnenkomt. Een derde lens moet hier verbetering in brengen.

Huawei Pro 20


kooptip

Het lijkt erop dat een triple-lens bij de high-end-smartphones de standaard wordt. Eerder onthulde Huawei zijn P20 Pro, die op de achterkant is voorzien van drie camera’s die 40 megapixel-foto’s maken. De camera beschikt over 5x hybride zoom, waarvan 3x optische zoom.