Terug naar 'iPhone 2019 krijgt een imposante triple-camera voor AR'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2019 krijgt een imposante triple-camera voor AR'

Door Koen van Ekeren30 mei 2018 11:402 min. leestijd0

Terwijl de nieuwe iPhone X (ook wel iPhone 2018 genoemd) nog aangekondigd moet worden, wordt er al gespeculeerd over het daaropvolgende vlaggenschip: de iPhone 2019. Een analist van Deutsche Securities meldt dat dit toestel is voorzien van een drievoudige camera op de achterkant.

iPhone 3 camera'siPhone drie camera’s

Analist Jialin Lu meldt dat Apple werkt aan een iPhone met drie camera’s aan de achterkant. Het is niet voor het eerst dat we dit gerucht horen. Begin april maakte het Taiwanese Daily News al melding van een iPhone 2019 met drie lenzen. De derde lens zou extra zoommogelijkheden bieden, met 5x optische zoom.

Ook Jialin Lu stelt dat de lens gebruikt wordt voor een langere brandpuntafstand, maar daarnaast zou de lens ook onderdeel uitmaken van een nieuwe 3D-detectietechnologie. De extra lens moet worden ingezet om vanuit verschillende hoeken de afstand van een onderwerp tot de iPhone bepalen. Nu wordt nog de snelheid van licht gebruikt om de afstand te meten, een technologie die bekendstaat als Time of Flight.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast kan de lens bijdragen aan sterk verbeterde prestaties van de camera bij weinig licht. Dit blijft een uitdaging voor smartphone-fabrikanten, aangezien de sensoren op de toestellen relatief klein zijn, waardoor er minder licht binnenkomt. Een derde lens moet hier verbetering in brengen.

Huawei Pro 20

Het lijkt erop dat een triple-lens bij de high-end-smartphones de standaard wordt. Eerder onthulde Huawei zijn P20 Pro, die op de achterkant is voorzien van drie camera’s die 40 megapixel-foto’s maken. De camera beschikt over 5x hybride zoom, waarvan 3x optische zoom.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar