Terug naar 'iPhone 2019 krijgt driedubbele camera op de achterkant'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2019 krijgt driedubbele camera op de achterkant'

Door Koen van Ekeren10 april 2018 09:472 min. leestijd0

Met de dubbele lenzen van de iPhone X schiet je al fraaie plaatjes, maar de camera van de iPhone 2019 belooft nog een stuk indrukwekkender te worden. Volgens het Taiwanese Daily News introduceert Apple volgend jaar een iPhone met drie camera’s op de achterkant.

iPhone met drie camera's

iPhone met drie camera’s

De derde lens zou 5x zoom hebben, met een 6P-lenssysteem. De Taiwanese nieuwssite geeft echter niet aan of het hierbij om een optische, digitale of hybride zoom gaat. De lenzen van de iPhone 8 Plus en iPhone X hebben allebei een dubbele camera met 2x optische zoom en 10x digitale zoom.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is nog niet duidelijk hoe Apple de derde lens wil inzetten, maar duidelijk is dat een derde lens grote voordelen met zich meebrengt. De lens kan bijvoorbeeld bijdragen aan sterk verbeterde prestaties bij weinig licht, of de True Depth-camera helpen bij ARKit-applicaties.

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een smartphone met drie camera’s lanceert. Vorige maand onthulde Huawei zijn P20 Pro (zie afbeelding hieronder). De P20 Pro is op de achterkant voorzien van drie camera’s die 40 megapixel-foto’s maken.

drie camera's Huawei

iPhone 2018

Maar voordat Apple eventueel een iPhone met drie camera’s presenteert, kondigt het eerst een drietal andere iPhones aan. Het camerasysteem van het vlaggenschip van 2018 is vermoedelijk vergelijkbaar met die van de iPhone X; er komen dit jaar dus waarschijnlijk nog geen sterke verbeteringen aan.

De iPhone 2018 (ook wel de iPhone XI en de iPhone 11 genoemd) presenteert Apple vermoedelijk tijdens de september-keynote. Geruchten spreken over twee oled-toestellen van 5,8 en 6,1-inch. Daarnaast zou er een budgetmodel komen: de 6,1-inch lcd-iPhone.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar