Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone 2019 krijgt driedubbele camera op de achterkant'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone x camera


Lees verder na de advertentie

Met de dubbele lenzen van de iPhone X schiet je al fraaie plaatjes, maar de camera van de iPhone 2019 belooft nog een stuk indrukwekkender te worden. Volgens het Taiwanese Daily News introduceert Apple volgend jaar een iPhone met drie camera’s op de achterkant.

iPhone met drie camera’s

De derde lens zou 5x zoom hebben, met een 6P-lenssysteem. De Taiwanese nieuwssite geeft echter niet aan of het hierbij om een optische, digitale of hybride zoom gaat. De lenzen van de iPhone 8 Plus en iPhone X hebben allebei een dubbele camera met 2x optische zoom en 10x digitale zoom.

Het is nog niet duidelijk hoe Apple de derde lens wil inzetten, maar duidelijk is dat een derde lens grote voordelen met zich meebrengt. De lens kan bijvoorbeeld bijdragen aan sterk verbeterde prestaties bij weinig licht, of de True Depth-camera helpen bij ARKit-applicaties.

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een smartphone met drie camera’s lanceert. Vorige maand onthulde Huawei zijn P20 Pro (zie afbeelding hieronder). De P20 Pro is op de achterkant voorzien van drie camera’s die 40 megapixel-foto’s maken.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

drie camera's Huawei

iPhone 2018

Maar voordat Apple eventueel een iPhone met drie camera’s presenteert, kondigt het eerst een drietal andere iPhones aan. Het camerasysteem van het vlaggenschip van 2018 is vermoedelijk vergelijkbaar met die van de iPhone X; er komen dit jaar dus waarschijnlijk nog geen sterke verbeteringen aan.

De iPhone 2018 (ook wel de iPhone XI en de iPhone 11 genoemd) presenteert Apple vermoedelijk tijdens de september-keynote. Geruchten spreken over twee oled-toestellen van 5,8 en 6,1-inch. Daarnaast zou er een budgetmodel komen: de 6,1-inch lcd-iPhone.