Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone-batterij vervangen wordt straks fors duurder: dit is nieuwe de prijs

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone batterij


Lees verder na de advertentie

Is je iPhone-batterij aan vervanging toe? Wacht er dan niet te lang mee, want Apple maakt dit binnenkort flink duurder. Het bedrijf verhoogt de service voor het vervangen van de iPhone-batterij vanaf 1 maart 2023 met 24 euro.

iPhone-batterij vervangen: de nieuwe prijzen

Hoeveel het bij Apple kost om de batterij te vervangen, hangt af van welk iPhone-model je hebt. Bij een iPhone SE, iPhone 6, 7 en 8 ben je momenteel minimaal 55 euro kwijt. Heb je een iPhone X of nieuwer (de iPhones zonder thuisknop), dan kost het vervangen van de batterij nu 75 euro.

Vanaf 1 maart 2023 betaal je een paar tientjes meer. Dit blijkt uit een pagina op de website van Apple. Dit zijn de nieuwe prijzen voor het vervangen van de iPhone-batterij:

  • iPhone X of nieuwer: 99 euro
  • iPhone SE, iPhone 8 en oudere modellen: 79 euro

De huidige prijzen gelden nog tot eind februari. Dus als je toch al van plan was om er een nieuwe accu in te laten zetten, wacht dan niet te lang. Het vervangen van de batterij kan via een erkende Apple serviceprovider, de Apple Store of door je toestel naar Apple op te sturen.

Wanneer moet je de iPhone-batterij laten vervangen?


kooptip

Apple Right to Repair service

Heb je je iPhone al lang, dan is de kans groot dat de capaciteit van de batterij flink is afgenomen. Je merkt dan dat je toestel snel leeg raakt en hij niet de hele dag meegaat, terwijl dat voorheen wel kon.

Als je twijfelt of je de batterij van je iPhone moet vervangen, dan kun je de batterijstatus van je telefoon checken door de Instellingen-app te openen en naar ‘Batterij>Batterijconditie en opladen’ te gaan. Als de batterijcapaciteit lager is dan 80%, is het wellicht een goed idee om de batterij te vervangen.

Lees ook: iPhone-batterij snel leeg sinds iOS 16? Dit doe je eraan