Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPhone-accu snel leeg? Apple Music lijkt de boosdoener!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Music


Lees verder na de advertentie

Merk je de laatste tijd dat je iPhone batterij steeds in rap tempo leegloopt? Eerder deze week vertelden we je al dat iOS 13.5.1 misschien de oorzaak is. Nu blijkt dat de app Apple Music een aandeel heeft in dit verhaal. Dat app slurpt batterij, zelfs als je niet naar muziek luistert.

Apple Music Batterij

Apple Music slurpt batterij

Op verschillende discussiefora wordt volop geklaagd over het batterijverbruik van Apple Music. Veel gebruikers zien dat Apple Music veel van de batterij vergt – ook als de app niet in gebruik is, vertoont de app buitenproportioneel achtergrondactiviteit. Soms wel uren per dag. Het bijzondere is dat het ook gebeurt bij iPhone-gebruikers die al in geen weken naar Apple Music hebben geluisterd. Of die hebben aangegeven dat apps op de achtergrond niet actief mogen zijn. Soms blijkt Apple Music wel tachtig procent of meer van de batterij op te slokken.

De oplossing?

Heb jij ook last van dit probleem? Je controleert het verbruik van Apple Music via ‘Instellingen>Batterij’. Hier vind je een lijst met het batterijgebruik per app. De oplossing is nog niet zo eenvoudig. iPhone-gebruikers hebben van alles geprobeerd, met wisselend resultaat:

  • Sluit de app Apple Music compleet af.
  • Herstart je iPhone.
  • Verwijder de app Apple Music en installeer hem opnieuw.
  • Zet automatische downloads voor Apple Music uit (via Instellingen>Muziek>Automatische downloads).
  • Zet mobiele data voor muziek uit (via Instellingen>Muziek>Mobiele data).
  • Zet ‘Ververs op achtergrond uit’ (via Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond).


kooptip

De enige manier om gegarandeerd te voorkomen dat je batterij leegloopt, is door de app compleet te verwijderen. Maar wanneer je veel muziek beluistert of een abonnement hebt op Apple Music, is dit natuurlijk geen optie. Binnenkort komt er een nieuwe update voor iOS 13 uit: hopelijk helpt Apple het probleem daarmee uit de wereld.

Bron: discussions.apple.com