Terug naar Is je iPhone batterij snel leeg? iOS 13.5.1 is wellicht de oorzaak
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is je iPhone batterij snel leeg? iOS 13.5.1 is wellicht de oorzaak

Door Koen van Ekeren6 juli 2020 09:512 min. leestijd7

Heb je het idee dat je iPhone-batterij de laatste tijd sneller leegloopt? Je bent niet alleen. Veel gebruikers klagen sinds iOS 13.5.1 over een accu die snel leegtrekt. De problemen lijken te ontstaan door een softwarebug, waarbij apps op de achtergrond meer van de accu vragen.

iPhone batterij snel leeg

iOS 13.5.1 batterij iPhone

De problemen worden gemeld op Twitter en fora van Apple. De batterij zou bij sommige gebruikers bijzonder snel leegtrekken, doordat bepaalde apps op de achtergrond voortdurend blijven draaien. In sommige gevallen wordt de behuizing van de iPhone zelfs warm.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je weten of jouw iPhone ook last heeft van dit probleem? Open dan de Instellingen-app en tik op ‘Batterij’. Kijk naar de gegevens onder ‘Scherm uit’. Bij veel gebruikers die last hebben van het probleem, geeft iOS aan dat het scherm bijzonder weinig uit heeft gestaan – vaak nog niet eens een uur.

iOS 13.5.1 batterij iPhone

Je kunt ook onder ‘Batterijgebruik per app’ op een app tikken om te zien hoeveel uren en minuten de app actief was op de achtergrond. Als het opvallend veel is, helpt het mogelijk om de activiteit op de achtergrond tijdelijk uit te schakelen. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen>Algemeen>Ververs op achtergrond’ en zet je de schakelaar achter de betreffende app uit.

Apple Music de boosdoener?

Het verklaart niet alle leeglopende batterijen, maar veel mensen blijken problemen te hebben met Apple Music. Zelfs als je de app niet gebruikt, slurpt hij in sommige gevallen in en razend tempo de batterij leeg. In bepaalde gevallen is Apple Music verantwoordelijk voor meer dan tachtig procent van het batterijverbruik – soms alleen al door achtergrondactiviteit. Lees er meer over in ons artikel iPhone-accu snel leeg? Apple Music lijkt de boosdoener!

Software-update

iOS 13.5.1 verscheen al op 1 juni. Het is niet duidelijk of Apple werkt aan het oplossen van de bug. Binnenkort verschijnt iOS 13.6, hopelijk is het batterijprobleem in deze iOS-versie opgelost.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Francine van Sambeek
Lezer
Francine van Sambeek

verversen op achtergrond uitzetten helpt niet. Pas als je na gebruik de pagina naar boven “weg veegt” houdt de achtergrond activiteit op. Is inderdaad alarmerend dit, hopelijk komt er snel een oplossing.

John Post
Lezer
John Post

Inderdaad vervelende bug sinds de laatste update. Binnen drie kwartier 30% van de batterij verbruikt. Inderdaad Apple Music blijkt ook bij mij de grootste stroomvreter, Terwijl ik geen abonnement heb en de app niet gebruik. Hoop dat er snel een bugfix komt.

Marcel
Lezer
Marcel

Ik heb met mijn iPhone 6s ook een ander probleem sinds 13;5.1 werkt mijn WhatsApp slecht blokkeer duurt heel lang om te verzenden , een 2de bericht op een ander account dan blokkeert de app . Typen van een tekst duurt lang voordat die verschijnt .
WhatsApp stuurt me wandelen , van respect gesproken natuurlijk !! Al de andere zaken werken goed met de batterij die sneller leeg is . Hoop dat de 13.6 helpt ?

Kees
Lezer
Kees

mijn grootverbruiker is de buienradar, maar die komt niet voor in de lijst met apps om uit te zetten…

Jaap
Lezer
Jaap

Zelfde euvel als Kees: buienradar ? en niet in de lijst, dus: weg er mee,!

Henk
Lezer
Henk

Bij mij raakte de batterij snel leeg bij gebruik van Run Keeper, naar een uurtje of anderhalf van 100% naar 10%

frankdigitaal
Lezer
frankdigitaal

Ik had eerder met mijn Iphone SE 2016 last dat de Buienradar app. continu bleef tracen, ook na afsluiten, heb deze toen verwijderd en het probleem was over.
Ging binnen 8 uur van 57% naar 8% en was zichtbaar in batterij verleden.