Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bijna zeker: dit is het ontwerp van de iPhone 9

Auteur: Koen van Ekeren
7 reacties
iPhone 9 ontwerp


Lees verder na de advertentie

Na vier jaar wachten krijgt de succesvolle iPhone SE dan eindelijk een opvolger, die waarschijnlijk in maart wordt onthuld. Dankzij betrouwbare geruchten weten we al bijna alles over de relatief goedkope iPhone SE 2 – in de wandelgangen vaak de iPhone 9 genoemd. En als je al die geruchten in elkaar smeedt, dan kom je tot dit concept.

iPhone 9 ontwerp

Het verbluffende concept is gemaakt door Mauro Battino en is gebaseerd op de nieuwste geruchten. In de video zien we dan ook dat de nieuwe SE niet de moderne looks heeft van de iPhone X of nieuwer. Zowel aan de boven- als onderkant heeft de iPhone veel rand en onderin vind je de vertrouwde thuisknop met Touch ID.

Het iPhone 9 ontwerp lijkt als twee druppels op de iPhone 8 uit 2017. Het scherm is naar verluidt even groot: 4,7 inch. Daarmee is de nieuwe SE 2 groter dan zijn voorganger, die met zijn 4-inch scherm wat compacter was. Verder heeft de iPhone eveneens een lcd-scherm. Het toestel is waarschijnlijk verkrijgbaar in drie kleurtinten: zwart, wit en rood.


kooptip

Aan de binnenkant is de iPhone SE 2 bewapend met de krachtigste A13-processor die Apple in huis heeft. Daarnaast heeft Apple gekozen voor een camerasysteem met een enkele lens. Toch beschikt deze volgens de maker van de video over de Portretmodus. Dit zou dan met behulp van software mogelijk moeten zijn – een kunstje dat Apple eerder bij de iPhone XR deed. Over een Portretmodus bij de iPhone SE 2 hebben we nog geen geruchten gehoord, maar het is erg aannemelijk dat de iPhone deze functie krijgt

Prijs

Het beste van alles is misschien wel het prijskaartje. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo moet de iPhone 9 zo’n $ 399 kosten. In euro’s is dat altijd wat meer: reken op een bedrag van ongeveer € 480. Daarmee is de SE 2 aanzienlijk goedkoper dan de iPhones die sinds 2018 op de markt verschenen. Apple gaf ze na de lancering allemaal een prijskaartje mee van € 809 of meer.

Apple onthult de iPhone 9 waarschijnlijk tijdens een keynote, eind maart. Een paar dagen later (meestal op vrijdag) kun je het toestel doorgaans pre-orderen, al is dat bij de iPhone SE 2 nog maar de vraag. Door het coronavirus kan het zijn dat de productie vertraging oploopt.

Bron: ConceptsiPhone