Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt update uit voor iOS 9 en iOS 10. Maar waarom?

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
iOS 9.3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond iOS 9.3.6 en iOS 10.3.4 uitgebracht. Nee, je bent niet per ongeluk op een bericht uit 2016 gestuit. Heel incidenteel gebeurt het dat Apple een update uitbrengt voor oudere iOS-versies. Daar moet dan wel een bijzonder goede reden voor zijn. Dus: wat is er aan de hand?

Problemen met locatie, datum en tijd

Op een speciale Support-pagina legt Apple uit waarom er een update is voor de wat oudere iPhones en iPads – van voor 2013. Het heeft ermee te maken dat er op 3 november aanstaande problemen gaan ontstaan met het bepalen van de GPS-locatie en – daarmee samenhangend – het tonen van de juiste datum en tijd. Er zijn nogal wat functies die afhankelijk zijn hiervan. Synchroniseren met iCloud bijvoorbeeld. En het binnenhalen van mail.

Welke iPhones en iPads?

Het is dus belangrijk dat je de software bijwerkt, maar je hebt dus nog tot 3 november 2019 de tijd. Het gaat om een aantal iPhone- en iPad-modellen van 2012 en ouder:

iOS 10.3.4

  • iPhone 5
  • iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6

  • iPhone 4s
  • iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular
  • iPad 2 Wi-Fi + Cellular
  • iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular

De modellen met alleen wifi krijgen de update dus niet, en ook voor de iPod touch is er geen update. Wat op zich logisch is, want het gaat om locatiebepaling en deze modellen hebben geen GPS.

Updaten maar


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De laatste update van iOS 9, versie 9.3.5, stamt uit augustus 2016. De laatste iOS 10-versie, 10.3.3, komt uit juli 2017. Updaten, hoe ging dat ook alweer? Je vindt de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Doorloop de stappen en je iPhone of iPad is weer een beetje toekomstproof.

Voor nieuwere iPhones en iPads kwam vandaag overigens ook een update uit: iOS 12.4.