Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 2021 krijgt Touch ID onder het scherm’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone 13 met Touch ID


Lees verder na de advertentie

Face ID is een ongelooflijk snelle manier om je iPhone te ontgrendelen, maar op sommige momenten wordt de vingerafdrukscanner nog gemist. Mark Gurman van Bloomberg heeft wat dat betreft goed nieuws. Apple onderzoekt de mogelijkheden voor een iPhone 2021 met Touch ID onder het scherm.

iPhone 2021 met Touch ID onder scherm

Ligt je iPhone plat op tafel, heb je een sjaal voor de mond of draag je een mondkapje? Dan is Touch ID bij de nieuwste iPhones even een gemis. Bij de volgende iPhone hoef je de vingerafdrukscanner mogelijk niet te missen, want Apple zou plannen hebben voor een iPhone 2021 (iPhone 12s) met Face ID én Touch ID.

De betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg meldt dat Apple momenteel de mogelijkheden onderzoekt voor een vingerafdrukscanner in het scherm. Dit zou een van de belangrijkere vernieuwingen van de iPhone 2021 moeten worden. Waarschijnlijk wordt dit toestel de iPhone 12s genoemd.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 12s met Touch ID

Het is niet vreemd als Touch ID zijn rentree maakt, want het is nog volop aanwezig in het assortiment van Apple. De vingerafdrukscanner is te vinden bij de nieuwste MacBooks, net als een groot deel van de iPad line-up. Bij de nieuwste iPad Air (€ 669) werd Touch ID dit jaar zelfs geïntegreerd in de aan/uit-knop. Verder beschikt ook de iPhone SE 2020 over de vingerafdrukscanner.

Details over de vingerafdruksensor zijn niet bekend, maar het is goed mogelijk dat Apple hiervoor shopt bij chipfabrikant Qualcomm. Deze leverancier – die Apple nu ook voorziet van 5G-modems – kondigde eerder deze maand een nieuwe in-screen vingerafdruksensor aan. Deze is straks vermoedelijk ook te vinden op het scherm van de nieuwste Samsung Galaxy.

Niet voor het eerst

Naast Mark Gurman hebben meer betrouwbare Apple-insiders gemeld dat Touch ID terugkeert naar de iPhone. Ming-Chi Kuo voorspelde zelfs al in 2019 dat er in 2021 een iPhone met zowel Face ID als Touch ID komt. En vlak na de lancering van de iPhone 12 maakte de betrouwbare Apple-leaker L0vetodream hier ook melding van. De kans is dus zeer groot dat Apple er inderdaad werk van maakt, al moet de in-screen vingerafdrukscanner nog wel de testen doorstaan.

Geen iPhone 13

Gurman meldt tot slot dat de ingenieurs de iPhone 2021 beschouwen als een S-versie. Apple geeft nieuwe iPhones de toevoeging ‘S’ als het om een relatief kleine upgrade gaat. Voor het laatst gebeurde dat bij de iPhone XS Max uit 2018. De volgende iPhone wordt dus waarschijnlijk de iPhone 12s genoemd, in plaats van de iPhone 13.

Bron: Bloomberg