Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2019

‘iPhone 2019 krijgt usb-c-aansluiting’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
usb-c- iPad pro


Lees verder na de advertentie

Zeg maar dag tegen de kluwen rafelige Lighting-kabeltjes in je lade: de iPhone-modellen die in 2019 verschijnen, krijgen mogelijk een usb-c-aansluiting. Dat meldt de Japanse site MacOtakara.

iPhone 2019 usb-c-aansluiting

Apple kiest steeds vaker voor usb-c. Alle MacBook-modellen zijn er inmiddels mee uitgerust. Eind vorig jaar maakte de universele aansluiting ook voor het eerst zijn debuut op een iOS-apparaat: de iPad Pro, Apple’s iPad voor professionals en veeleisende gebruikers. Dankzij usb-c wordt het een stuk gemakkelijker om allerlei randapparatuur aan te sluiten. Over wat dat zoal voor extra mogelijkheden biedt, lees je in ons artikel iPad Pro usb-c: wat kun je erop aansluiten. De opties voor de iPhone zijn waarschijnlijk gelijk aan die van de iPad Pro.

ipad-pro-usb-c-randapparatuur

Logische overstap


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De huidige geruchten zijn nog niet bijzonder stellig – Apple zou op dit moment nadenken over het introduceren van usb-c op de iPhone 2019. Het is ook zeker niet voor het eerst dat dit gerucht opduikt. Toch lijkt het dit keer best te kunnen: omdat er met de iPad Pro voor het eerst een iOS-apparaat met usb-c is, lijkt een overstap voor de hand te liggen.

Het gebeurt wel vaker dat Apple specificaties van verschillende apparaten in vrij rap tempo gelijktrekt om te voorkomen dat je allerlei verschillende kabels nodig hebt. De iPhone 2019 zou je kunnen opladen met hetzelfde kabeltje als dat van de iPad Pro 2018 of je nieuwere MacBook. Hoewel je voor het opladen ook kunt kiezen voor Apple’s draadloze AirPower-mat, want ook die lijkt er dit jaar aan te komen, dik een jaar na de beloofde verschijningsdatum.