Terug naar 'iPhone 2018 tekeningen gelekt: zo zien de drie nieuwe modellen eruit'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2018 tekeningen gelekt: zo zien de drie nieuwe modellen eruit'

Door Laura Grootaarts4 juni 2018 12:352 min. leestijd0

Dit jaar verschijnen er, als we alle geruchten mogen geloven, drie nieuwe iPhones. En alle drie hebben ze een ander formaat. Dankzij tekeningen en renders die gedeeld zijn door de Russische website Wylsa.com (via MacRumors), weten we enigszins hoe de toestellen zich tot elkaar verhouden. Ook zijn er renders gemaakt die wat meer prijsgeven over het uiterlijk van de nieuwe iPhone.

iPhone 2018 tekeningen

De site heeft twee schematische tekeningen van de nieuwe iPhones. Op de ene is het duurste model te zien, de 6,5-inch ‘iPhone X Plus’, die voorzien is van een oled-scherm en een dubbele camera. Op de andere tekening zien we juist het meest bescheiden iPhone 2018-model, een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm en een enkele camera. De tekening van de tweede generatie iPhone X ontbreekt, maar het is aannemelijk dat die dezelfde maten heeft als de huidige iPhone X.

iPhone X Plus tekening

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit hierboven is de tekening van de ‘iPhone X Plus’. Dit is de grootste van het stel: 77,41 mm breed, 157,53 mm lang en 7,68 mm dik. Hieronder zie je de tekening van de lcd-iPhone: 75,72 mm breed. 150,91 mm lang en 8,32 mm dik. Voor de volledigheid, de iPhone zonder tekening heeft dus waarschijnlijk de maten van de iPhone X: 70,9 mm breed, 143,6 mm lang, and 7,7 mm dik.

lcd iPhone 2018 tekeningen

En dat ziet er zo uit

iPhone 2018 render voorkant

iPhone 2018 render achterkant

Op basis van de tekeningen zijn ook renders gemaakt. Links de 5,8 inch oled-iPhone, in het midden de 6,1-inch lcd-iPhone en rechts de 6,5-inch iPhone X Plus. Buiten het formaat en de camera hebben de iPhones zo op het oog vooral veel overeenkomsten. Een scherm dat bije de hele voorkant beslaat met slechts een klein randje eromheen, een inkeping bovenaan het scherm die ruimte biedt voor Face ID-technologie en géén thuisknop meer – dat zou betekenen dat Apple Touch ID beetje bij beetje uitfaseert.

Voor de nieuwe iPhone 2018 moet je nog wel even geduld hebben. Naar verwachting vindt de presentatie plaats in september, tijdens een keynote van Apple.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar