Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'iPhone 2018 tekeningen gelekt: zo zien de drie nieuwe modellen eruit'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 2018 render voorkant


Lees verder na de advertentie

Dit jaar verschijnen er, als we alle geruchten mogen geloven, drie nieuwe iPhones. En alle drie hebben ze een ander formaat. Dankzij tekeningen en renders die gedeeld zijn door de Russische website Wylsa.com (via MacRumors), weten we enigszins hoe de toestellen zich tot elkaar verhouden. Ook zijn er renders gemaakt die wat meer prijsgeven over het uiterlijk van de nieuwe iPhone.

iPhone 2018 tekeningen

De site heeft twee schematische tekeningen van de nieuwe iPhones. Op de ene is het duurste model te zien, de 6,5-inch ‘iPhone X Plus’, die voorzien is van een oled-scherm en een dubbele camera. Op de andere tekening zien we juist het meest bescheiden iPhone 2018-model, een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm en een enkele camera. De tekening van de tweede generatie iPhone X ontbreekt, maar het is aannemelijk dat die dezelfde maten heeft als de huidige iPhone X.

iPhone X Plus tekening

Dit hierboven is de tekening van de ‘iPhone X Plus’. Dit is de grootste van het stel: 77,41 mm breed, 157,53 mm lang en 7,68 mm dik. Hieronder zie je de tekening van de lcd-iPhone: 75,72 mm breed. 150,91 mm lang en 8,32 mm dik. Voor de volledigheid, de iPhone zonder tekening heeft dus waarschijnlijk de maten van de iPhone X: 70,9 mm breed, 143,6 mm lang, and 7,7 mm dik.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

lcd iPhone 2018 tekeningen

En dat ziet er zo uit

iPhone 2018 render achterkant

Op basis van de tekeningen zijn ook renders gemaakt. Links de 5,8 inch oled-iPhone, in het midden de 6,1-inch lcd-iPhone en rechts de 6,5-inch iPhone X Plus. Buiten het formaat en de camera hebben de iPhones zo op het oog vooral veel overeenkomsten. Een scherm dat bije de hele voorkant beslaat met slechts een klein randje eromheen, een inkeping bovenaan het scherm die ruimte biedt voor Face ID-technologie en géén thuisknop meer – dat zou betekenen dat Apple Touch ID beetje bij beetje uitfaseert.

Voor de nieuwe iPhone 2018 moet je nog wel even geduld hebben. Naar verwachting vindt de presentatie plaats in september, tijdens een keynote van Apple.