Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple werkt aan een ‘iPhone 17 Slim’: wat voor model wordt het?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 ontwerp

Apple werkt volgens een nieuw gerucht aan een totaal nieuw iPhone-model: de iPhone 17 Slim. Maar wat is er zo ‘slim’ aan?

Lees verder na de advertentie

iPhone 17 geruchten

Hoewel pas over vier maanden de iPhone 16 wordt onthuld, gaan er nu al de nodige geruchten rond over de iPhone 17. En dat is ook niet zo gek: de iPhone 16 wordt slechts een kleine tussentijdse upgrade, terwijl we bij de iPhone 17 veel grotere veranderingen verwachten.

Blijf op de hoogte van de laatste iPhone-geruchten:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple-analist Jeff Pu heeft nu wat meer details over de iPhone 17 naar buiten gebracht. Het design krijgt een opfrisbeurt ten opzichte van de iPhone 15 en 16, het Dynamic Island (het pilvormige cameragat) wordt op het Pro Max-model een stuk kleiner, en er komt een totaal nieuw model in de line-up: de iPhone 17 Slim.

iPhone 17 Slim

De iPhone 17 Slim wordt de opvolger van de iPhone 16 Plus, aldus Pu’s overzicht van de nieuwe iPhones in 2025:

  • iPhone 17: 6,1-inch scherm
  • iPhone 17 Slim: 6,6-inch scherm
  • iPhone 17 Pro: 6,3-inch scherm
  • iPhone 17 Pro Max: 6,9-inch scherm

Een nieuwe naam, maar dus nog wel hetzelfde idee: een grotere iPhone zónder het Pro Max-prijskaartje. Toch zijn er wat veranderingen. Zo is het scherm 0,1 inch kleiner dan bij de Plus-modellen van nu, en volgens Pu krijgt het nieuwe model een nieuw ‘dun design’ dat waarschijnlijk nog dunner is dan op de normale iPhone 17. Dit zou dan met name zijn om de grotere iPhone wat minder log aan te doen voelen.

Naamproblemen

Er is ook nog een andere mogelijke reden waarom Apple nu switcht naar ‘Slim’. In 2026 komt het bedrijf namelijk in de problemen als ‘Plus’ wordt aangehouden, gezien er dan een iPhone 18 Plus zou verschijnen. En dat klinkt toch een beetje fout.

iPhone 15 vs. iPhone 15 Plus

De iPhone 17 wordt pas in september 2025 verwacht. Tot die tijd is er nog veel Apple-nieuws: zo is er op dinsdag 7 mei een Apple-event, krijgen we tijdens de WWDC24 eindelijk iOS 18 te zien, en onthult Apple in september de iPhone 16 en Apple Watch X.