Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 15 (Plus) mist alsnog deze twee populaire functies’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 Dynamic Island


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt de iPhone 15 (Plus), en naar verwachting krijgt die iets wat tot nu toe nog was voorbehouden aan de duurdere Pro-modellen: een Dynamic Island. Maar twee andere typische Pro-functies die met het display te maken hebben, blijven voorlopig toch nog écht even exclusief voor de luxe Pro-modellen. Wat moet je missen?

iPhone 15 zonder ProMotion …

Vaak sijpelen typische Pro-functies in de jaren na verschijnen door naar de reguliere modellen. Dit jaar is dat dus hoogstwaarschijnlijk het geval met het Dynamic Island bovenaan in het scherm. Maar volgens insiders uit Apple’s toeleveringsketen, geldt dit helaas nog altijd niet voor het ProMotion-scherm.

De iPhone 13 Pro (Max) was in 2021 het eerste toestel met ProMotion. ProMotion maakt het scherm sneller, scherper en soepeler te bedienen. Het scherm wordt tot twee keer zo snel ververst als normaal, waardoor bewegingen op het scherm vloeiender en realistischer worden. Het toestel lijkt ook sneller te reageren op je aanrakingen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar Apple heeft de schermpanelen die hiervoor nodig zijn, dit jaar uitsluitend besteld voor de iPhone 15 Pro (Max)-modellen. Dit nieuws wordt verspreid door gebruiker yeux1122 op het Koreaanse Naver-blog – en die had het in het verleden al vaker bij het rechte eind.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

… en dus ook zonder always-on

Vorig jaar bij de iPhone 14 Pro (Max) sleutelde Apple verder aan het ProMotion scherm. ProMotion is adaptief: als er geen beweging te zien is op het scherm, bijvoorbeeld bij foto’s, wordt de verversingsgraad juist extreem teruggedraaid (dat is energiezuiniger). Bij de iPhone 14 Pro zelfs naar slechts 1 Hz. Dat maakte weer iets nieuws mogelijk: het always-on scherm.

Het always-on scherm, de naam zegt het al, staat altijd aan. Ook als je niet actief bezig bent met je iPhone, zie je op het scherm de datum, de tijd en andere relevante informatie. Voorlopig blijft always-on dus ook exclusief voor de Pro-modellen.

Moet Apple ProMotion toevoegen?

Hoer erg is een iPhone 15 zonder ProMotion? Als je het nooit gebruikt hebt, dan weet je waarschijnlijk niet dat je het mist. Maar ben je er eenmaal aan gewend, dan voelen iPhones zónder opeens traag en log aan. Terug naar een ‘gewoon’ scherm is dan geen optie. Bovendien: veel Android-vlaggenschepen hebben al járen een zeer hoge beeldverversing. Dat betekent dat potentiële overstappers meteen naar een Pro-iPhone moeten grijpen. Apple maakt de overstap daarmee niet aantrekkelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer lezen over de iPhone 15?

Bron: via MacRumors