Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 15 krijgt U2-chip voor samenwerking met Apple Vision Pro’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 U2-chip


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 krijgt een nieuwe U2-chip, die hem perfect laat samenwerken met de Apple Vision Pro. Hierdoor worden er handige nieuwe functies ontgrendeld: dit kun je verwachten.

iPhone 15 U2-chip

De iPhone 15 wordt over een paar maanden aangekondigd, en we weten door de steeds sneller draaiende geruchtenmolen al erg veel over Apple’s nieuwe toestel. Zo was al bekend dat hij veel dunnere schermranden krijgt, dat het Dynamic Island naar alle modellen komt, en dat de camera een flinke upgrade krijgt.

Daar komt nu een nieuw gerucht bij. Apple-analyst Ming-Chi Kuo heeft gedeeld dat de iPhone 15 een gloednieuwe chip krijgt: de U2. Deze moet de iPhone 15 allerlei extra functies geven als hij verbonden wordt met de Apple Vision Pro, Apple’s eerste mixed reality-bril.

Dit doet de U-chip

De U-chip in de iPhone bedient de Ultra Wideband-functionaliteit – oftewel communicatie met andere apparaten op korte afstand. Tot nu toe bestond er alleen de U1, die al sinds de iPhone 11 wordt gebruikt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Nauwkeurig zoeken

De chip maakt onder andere mogelijk dat je je muziek kunt overhevelen naar een HomePod, een AirTag precies terug kunt vinden, en in iOS 17 je contactgegevens kunt delen door je iPhone tegen een andere iPhone te houden.

Van U1 naar U2

De U2 tilt deze functionaliteit naar een hoger niveau. Hij wordt volgens Kuo een stuk sneller en efficiënter om de samenwerking met de Apple Vision Pro te verbeteren. Wat voor extra functies daaraan verbonden zijn, is officieel nog niet bekend. Wel zijn er veel mogelijkheden:

  • Zoek mijn
    De locatie van je iPhone wordt in 3D zichtbaar als je de Apple Vision Pro op hebt.
  • Handoff
    De iPhone verbindt naadloos met de Apple Vision Pro als je hem oppakt, en kan bijvoorbeeld als toetsenbord dienen voor de bril.
  • AirDrop
    3D-objecten en andere bestanden kunnen direct overgeheveld worden naar de Apple Vision Pro door de iPhone 15 ernaast te houden.

Nog even geduld

De iPhone 15 wordt naar verwachting midden september aangekondigd. Dan leren we ongetwijfeld meer over de U2, en alle andere grote verbeteringen. Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van de laatste geruchten? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac