Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 Pro Max krijgt deze exclusieve camera-functie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 Prom Max camreafunctie


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro Max krijgt een geweldige zoomlens met periscoop-techniek. Dit meldt een Apple-leaker op basis van bronnen. De camerafunctie is exclusief voor het grootste en duurste iPhone 15-model.

iPhone 15 Pro Max met periscooplens

Het gerucht dat tenminste één van de vier nieuwe iPhone 15-modellen een geweldige zoomlens heeft, gaat al langer. De Apple-leaker @URedditor bevestigt dit gerucht nu, en meldt daarbij dat de periscooplens exclusief beschikbaar is bij de iPhone 15 Pro Max. De kleinere iPhone 15 Pro krijgt de speciale zoomlens dus niet.

Bij de huidige nieuwste Pro-iPhones zijn er – behalve het formaat en de batterijduur – geen verschillen tussen de 6,1-inch iPhone 14 Pro en 6,7-inch iPhone 14 Pro Max. Het camerasysteem is exact hetzelfde. Beide vlaggenschepen kunnen bijvoorbeeld tot 3x optisch inzoomen.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Optisch inzoomen is zoomen zonder kwaliteitsverlies. De foto’s worden hierbij dus niet onscherper, wat bij digitale zoom wel gebeurt. Bij de iPhone 15 Pro Max wordt het optisch inzoomen dus aanzienlijk verbeterd, dankzij een periscooptechniek. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo is hiermee 5x tot 6x optische zoom mogelijk.

Periscooplens

Met een periscooplens wordt het licht via een schuine spiegel gereflecteerd naar de beeldsensor van de camera. Dit maakt een grotere afstand tussen de camera-elementen mogelijk, waarbij de onderdelen passen binnen het compacte ontwerp van een smartphone. De techniek wordt al gebruikt door sommige Android-merken, zoals Samsung, Google en Huawei. De Pixel 7 Pro en Galaxy S23 Ultra bieden tussen de 5x en 10x optische zoom.

De nieuwe iPhone 15-serie wordt hoogstwaarschijnlijk gelanceerd in september. Naast de iPhone 15 Pro Max presenteert Apple de iPhone 15, iPhone 15 Plus en iPhone 15 Pro. Wil je weten wat de verwachte vernieuwingen zijn? Bekijk ons dossier: