Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zien: zo dun worden de iPhone 15 Pro schermranden

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 Pro schermranden


Lees verder na de advertentie

Nieuwe tekeningen laten zien hoe indrukwekkend de dunne schermranden van de iPhone 15 Pro worden. En hoe dunner de randen, hoe meer schermruimte je krijgt!

iPhone 15 Pro schermranden

De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) zijn Apple’s volgende smartphones. Ze worden volgende maand gepresenteerd, maar door alle geruchten van de afgelopen maanden weten we inmiddels al heel wat over deze toestellen. Denk aan de kleuren, het formaat en details rondom de camera. Maar ook: de schermranden van de iPhone 15 Pro, want naar verluidt worden deze dunner dan óóit voor een smartphone.

De Amerikaanse tech-website 9to5Mac heeft maanden geleden gelekte tekeningen van de iPhone 15 Pro in handen gekregen, en later bevestigde de betrouwbare Apple-leaker Mark Gurman dat ze echt zijn. Ze lieten zien hoe dun de schermranden worden: ongeveer 1,5 mm. Dit is een recordbrekende feature voor de smartphone, want de eer voor dunste schermranden gaat momenteel naar de Xiaomi 13, met een breedte van 1,81 mm.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Om te visualiseren hoe dun 1,5 mm is, heeft 9to5Mac wat afbeeldingen gemaakt waarin de schermranden van verschillende afbeeldingen worden vergeleken. Daardoor valt pas echt op hoe indrukwekkend Apple’s volgende smartphone wordt – en hoeveel meer schermruimte je straks hebt. Zo zie je hier de iPhone 15 Pro naast de iPhone 14 Pro.

iPhone 14 Pro schermranden

Als je goed kijkt, zie je dat de schermranden links een stuk dunner zijn en dat het toestel dus meer schermruimte heeft. Valt het niet op? Naast de iPhone 11 Pro is het ineens een wereld van verschil.

iPhone 11 Pro schermranden

Meer over de iPhone 15 Pro

Naast de schermranden komen er nog veel meer vernieuwingen naar de iPhone 15 Pro. Zo krijgt hij een behuizing van titanium, en een langverwachte usb-c-aansluiting. Het Max-model krijgt tevens een camera-upgrade in de vorm van een periscooplens. Verder blijft het Dynamic Island, dat nu ook naar de reguliere iPhone 15 komt.

De iPhone 15 en iPhone 15 Pro Max worden waarschijnlijk volgende maand al gepresenteerd, net zoals iedere iPhone. Daarvoor vindt vast weer een uitgebreid Apple-event plaats! Wil je tot die tijd wekelijks op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone 15? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!