Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15 heeft geheime vernieuwing (die je al iedere dag gebruikt)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 geheime vernieuwing

De iPhone 15 heeft een geheime vernieuwing die Apple niet heeft genoemd, maar die wel een fors verschil maakt: dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPhone 15 geheime vernieuwing

De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) zijn op flink wat vlakken vernieuwd, met verbeterde camera’s, displays, nieuwe designs, en natuurlijk de langverwachte usb-c-poort. Maar waar Apple in zijn presentatie van de nieuwe modellen geen aandacht aan schonk, is de vernieuwde 5G-chip. Maar die blijkt nu een flinke boost te geven aan je iPhone.

Apple ontwikkeling 5G modem

Uit een test van Ookla – die je waarschijnlijk kent van de speedtest – blijkt nu namelijk dat deze 5G-chip véél betere prestaties levert dan bij de iPhone 14-serie. De iPhone 15 Pro heeft hierdoor maar liefst een 25% hogere downloadsnelheid via 5G dan zijn voorganger, en de iPhone 15 Pro Max valt 27% hoger uit. Maar op de normale iPhone 15 is het verschil nog groter, met een forse 45% – en op de iPhone 15 Plus is het verschil zelfs 54%!

kooptip

Snel, sneller, snelst

Uit de test van Ookla blijkt dat de iPhone 15 Pro Max nu de kroon spant qua downloadsnelheid. Deze haalt op 5G maar liefst 285 mbps. Dat is het dubbele van de gemiddelde internetsnelheid die mensen thuis halen via een vaste verbinding. De andere modellen zitten hier net iets onder, met 275 mbps voor de 15 Plus, 269 mbps op de 15 Pro, en 249 mbps op de iPhone 15.

Uiteraard is dit in een ideale situatie: de snelheid die je haalt bij jouw provider valt waarschijnlijk lager uit, en is afhankelijk van je locatie en de drukte op het netwerk op dat moment. Maar als het netwerk in Nederland beter wordt, dan heb je met de iPhone 15 in ieder geval een toestel dat daarvan kan profiteren!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!