Terug naar Als dit gerucht waar is, koop ik geen iPhone 15
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Als dit gerucht waar is, koop ik geen iPhone 15

Door Sven Lamers18 augustus 2023 12:173 min. leestijd20

Het duurt geen maand meer tot de iPhone 15-serie wordt gepresenteerd. Ik keek al uit naar een vervanging voor mijn iPhone 13 … maar als het volgende gerucht waar blijkt, ga ik zeker geen iPhone 15 kopen. En dit is waarom.

iPhone 15 mist mogelijk essentieel accessoire

Dat de iPhone 15 (Pro) een geweldige nieuwe telefoon wordt, daar hoeven we niet over te discussiëren. De camera wordt weer stukken beter, de chip veel sneller en energiezuiniger en met de nieuwe actieknop heeft de iPhone 15 Pro (Max) een nieuwe functie die de bediening veel beter maakt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Zoals gezegd was ik er al klaar voor om straks, als de pre-order na de presentatie op 12 september begint, de nieuwe iPhone te halen. Maar een recent gerucht gooit nu roet in het eten. Apple gaat mogelijk stoppen met een essentieel accessoire, dat de laatste acht jaar ál mijn iPhones sierde. Waar ik het over heb? Het leren hoesje.

Gerucht: geen leren hoesjes voor iPhone 15?

Via twee verschillende Apple-lekkers (Duan Rui, ShrimpApplePro) horen we geluiden dat Apple voor de iPhone 15-serie geen leren hoesjes wil uitbrengen. En dat terwijl deze doorgaans de populairste bescherming zijn, zeker als we naar onze omgeving en onze lezersvragen kijken.

En ook ik ben dus groot fan van de leren hoesjes. In eerste instantie is er voor mij sowieso geen alternatief voor Apple’s eigen hoesjes. De cases van Apple zitten gewoon het fijnst op een iPhone, bieden de perfecte balans tussen bescherming en dikte en ze ondersteunen allemaal MagSafe. Maar er zitten grote verschillen tussen de drie varianten die Apple heeft. De transparante plastic-case is chic, maar best wel hard en onaangenaam in je broekzak. De siliconen hoesjes zijn dan weer veel zachter, maar worden snel vies, verkleuren en slijten.

Gelukkig zijn er dus (nog) de leren hoesjes. Ze liggen perfect in de hand, mogelijke slijtage noem je gewoon ‘patina’ en ze kunnen prima tegen een valpartij van anderhalve meter hoog. Maar mogelijk maakt Apple er dus een einde aan. Maar waarom?! De hoesjes zijn populair, én kosten meer dan de andere varianten.


Dit ‘leer’ is gemaakt van appels.

Hierom gaat Apple mogelijk stoppen met de leren hoesjes

Het is goed mogelijk dat Apple onder het mom van duurzaamheid met de leren hoesjes stopt. De productie van leer heeft een vrij grote CO2-voetafdruk en diervriendelijk is het ook absoluut niet. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al laten zien dat het controversiële beslissingen neemt, als dat beter is voor het milieu.

Is alle hoop verloren? Moet je uitwijken naar een leren hoesje van een ander merk? Nou, er is nog wel kans dat Apple met een alternatief komt: nepleer. Of ja, waarschijnlijk noemt Apple het niet nepleer, maar geeft het zijn variant een eigen naam. MagLeather. Of gewoon Apple Leather. Wat dat materiaal dan precies wordt, zal de tijd uitwijzen. Misschien gewoon alcantara, dat grote automerken vaak als leeralternatief gebruiken, of synthetisch leer van gerecycled plastic?

Of – en dat zou ik persoonlijk heel gaaf vinden – leer gemaakt van appels. Dat bestaat echt, en wordt uit restanten bij de productie van appelsap gemaakt. Een Apple iPhone met een hoesje van appels? Een fantastische marketingstunt. Laten we dus hopen dat Apple met een alternatief komt, en dat ik straks toch de iPhone 15 ga kopen.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

20
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John Doe
Lezer
John Doe

Dus je koopt serieus geen nieuwe telefoon omdat er geen passend hoesje beschikbaar is van de fabrikant??? Dat is echt het domste argument dat ik ooit heb gehoord… Er zijn duizenden andere fabrikanten die ook hoesjes maken. Daar zit echt wel een passend leren alternatief bij. #getreal.

Ricardo
Lezer
Ricardo

Ben het helemaal met je eens John Doe, er zijn best goede alternatieven

Kenneth
Lezer
Kenneth

Nomad maakt ook top leren hoesjes

Zara
Lezer
Zara

Ja, maar echt!! Dit is precies het eerste wat ik dacht. Ik dacht er ontbreekt echt iets wat niet oke is, maar come on een hoesje. Niemand heeft een leren hoesje tbh. Only you! Oke bye

Henk
Lezer
Henk

Ik hoef hem ook niet omdat er geen plastic hoesje bij zit .

Michel
Lezer
Michel

Serieus je koopt geen iPhone omdat Apple geen leren hoesje uit brengt.

Genoeg andere fabrikanten, kul onzin dus.

Dirk
Lezer
Dirk

Matige grap van de Speld..

Dennis
Lezer
Dennis

Lekker belangrijk wat voor soort hoesje eromheen zit.. 🤷🏻‍♂️

MijnOngezoutenMening
Lezer
MijnOngezoutenMening

Er zit sowieso al een steekje bij je los als je überhaupt overweegt om een (cr)Apple iPhone(y) te kopen

Bertweter
Lezer
Bertweter

Troll!

K. de Pleuris
Lezer
K. de Pleuris

Ben liever ook een troll dan een schapendrol!

Jan
Lezer
Jan

Wat een matig artikel. Ook behoorlijk clickbait titel

A.k.
Lezer
A.k.

Sowieso zoveel geld betalen voor een telefoon is te gek voor woorden. Luxe artikel (qua prijs)

Kas
Lezer
Kas

Ik moet en zal Apple want ik moet en zal een Apple leren hoesje… ok

Mike
Lezer
Mike

Nog nooit zo’n onzinnig artikel gelezen als deze. Je doet net alsof er zoiets essentieels mist dat het onoverkomelijk is… Ik zou even nadenken over je contentstrategie. Dit is echt lame.

Michel
Lezer
Michel

Hahahahha wat een onzin

Zion
Lezer
Zion

Het is een fk hoesje bro gedraag je en koop gwn een ander hoesje