Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Als dit gerucht waar is, koop ik geen iPhone 15

Auteur: Sven Lamers
20 reacties


Lees verder na de advertentie

Het duurt geen maand meer tot de iPhone 15-serie wordt gepresenteerd. Ik keek al uit naar een vervanging voor mijn iPhone 13 … maar als het volgende gerucht waar blijkt, ga ik zeker geen iPhone 15 kopen. En dit is waarom.

iPhone 15 mist mogelijk essentieel accessoire

Dat de iPhone 15 (Pro) een geweldige nieuwe telefoon wordt, daar hoeven we niet over te discussiëren. De camera wordt weer stukken beter, de chip veel sneller en energiezuiniger en met de nieuwe actieknop heeft de iPhone 15 Pro (Max) een nieuwe functie die de bediening veel beter maakt.

Zoals gezegd was ik er al klaar voor om straks, als de pre-order na de presentatie op 12 september begint, de nieuwe iPhone te halen. Maar een recent gerucht gooit nu roet in het eten. Apple gaat mogelijk stoppen met een essentieel accessoire, dat de laatste acht jaar ál mijn iPhones sierde. Waar ik het over heb? Het leren hoesje.

Gerucht: geen leren hoesjes voor iPhone 15?

Via twee verschillende Apple-lekkers (Duan Rui, ShrimpApplePro) horen we geluiden dat Apple voor de iPhone 15-serie geen leren hoesjes wil uitbrengen. En dat terwijl deze doorgaans de populairste bescherming zijn, zeker als we naar onze omgeving en onze lezersvragen kijken.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

En ook ik ben dus groot fan van de leren hoesjes. In eerste instantie is er voor mij sowieso geen alternatief voor Apple’s eigen hoesjes. De cases van Apple zitten gewoon het fijnst op een iPhone, bieden de perfecte balans tussen bescherming en dikte en ze ondersteunen allemaal MagSafe. Maar er zitten grote verschillen tussen de drie varianten die Apple heeft. De transparante plastic-case is chic, maar best wel hard en onaangenaam in je broekzak. De siliconen hoesjes zijn dan weer veel zachter, maar worden snel vies, verkleuren en slijten.

Gelukkig zijn er dus (nog) de leren hoesjes. Ze liggen perfect in de hand, mogelijke slijtage noem je gewoon ‘patina’ en ze kunnen prima tegen een valpartij van anderhalve meter hoog. Maar mogelijk maakt Apple er dus een einde aan. Maar waarom?! De hoesjes zijn populair, én kosten meer dan de andere varianten.


Dit ‘leer’ is gemaakt van appels.

Hierom gaat Apple mogelijk stoppen met de leren hoesjes

Het is goed mogelijk dat Apple onder het mom van duurzaamheid met de leren hoesjes stopt. De productie van leer heeft een vrij grote CO2-voetafdruk en diervriendelijk is het ook absoluut niet. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al laten zien dat het controversiële beslissingen neemt, als dat beter is voor het milieu.

Is alle hoop verloren? Moet je uitwijken naar een leren hoesje van een ander merk? Nou, er is nog wel kans dat Apple met een alternatief komt: nepleer. Of ja, waarschijnlijk noemt Apple het niet nepleer, maar geeft het zijn variant een eigen naam. MagLeather. Of gewoon Apple Leather. Wat dat materiaal dan precies wordt, zal de tijd uitwijzen. Misschien gewoon alcantara, dat grote automerken vaak als leeralternatief gebruiken, of synthetisch leer van gerecycled plastic?

Of – en dat zou ik persoonlijk heel gaaf vinden – leer gemaakt van appels. Dat bestaat echt, en wordt uit restanten bij de productie van appelsap gemaakt. Een Apple iPhone met een hoesje van appels? Een fantastische marketingstunt. Laten we dus hopen dat Apple met een alternatief komt, en dat ik straks toch de iPhone 15 ga kopen.