Terug naar iPhone 15 krijgt 48 megapixelcamera (maar dit mis je nog wel)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 krijgt 48 megapixelcamera (maar dit mis je nog wel)

Door Koen van Ekeren28 juli 2023 09:172 min. leestijd0

De geruchten gaan al langer: net als de Pro-modellen beschikken de goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus straks over een 48-megapixelcamera. Volgens een nieuwe bron hoeven we echter niet te verwachten dat de beeldsensor net zo goed is als bij de huidige iPhone 14 Pro.

iPhone 14 Plus

Camera iPhone 15

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn de eerste iPhones met een 48-megapixelcamera. Straks hebben de goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus die ook. Dit werd onder meer gemeld door de betrouwbare analisten Jeff Pu en Ming-Chi Kuo.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nu gaat er een gerucht dat de iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn voorzien van een beeldsensor van 1/1,9 inch groot. Dat betekent dat de standaard iPhone 15-modellen een 27% grotere sensor krijgen dan bij de iPhone 14 en iPhone 14 Plus van nu. Dat is een flinke verbetering, maar nog steeds niet gelijk aan de iPhone 14 Pro– en iPhone 15 Pro-modellen. Die hebben een 1/1,28 inch sensor.

Het gerucht wordt gemeld door Digital Chat Station, een Weibo-gebruiker die in het verleden vaker nauwkeurige informatie deelde over toekomstige iPhone-modellen. In mei meldde de bron nog dat de Pro-modellen pas in 2024 een grotere sensor krijgen: van 1/28 naar 1/14 inch.

Een grotere beeldsensor heeft verschillende voordelen. Doordat de sensor meer licht vangt, worden meer details en minder ruis vastgelegd – vooral bij weinig licht. Het zorgt ook voor een breder dynamisch bereik en een betere kleurnauwkeurigheid.

Lees ook:iPhone 15 (Pro) camera: de 5 verwachte verbeteringen

Verschillen tussen camera iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max)

De grootte van de sensor is niet het enige verschil tussen het camerasysteem van de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max). De goedkopere iPhone 15-modellen hebben geen telelens voor optische zoom en ook de LiDAR-scanner blijft een exclusiviteit voor de duurste iPhones.

Nieuw is ook dat er straks vermoedelijk een verschil is tussen de camera van de twee Pro-modellen. De iPhone 15 Pro Max heeft naar verluidt een verbeterde telelens, die gebruikmaakt van een periscoop-techniek. Meer hierover lees je in het artikel ‘Alleen de iPhone 15 Pro Max krijgt een periscooplens’.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar