Terug naar ‘iPhone 14 Pro krijgt meer werkgeheugen dan al zijn voorgangers’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 Pro krijgt meer werkgeheugen dan al zijn voorgangers’

Door Laura Grootaarts18 februari 2022 09:272 min. leestijd0

Het lijkt erop dat de iPhone 14 Pro 8 GB werkgeheugen krijgt. Daarmee wordt de iPhone 14 Pro nóg sneller en krachtiger dan zijn voorgangers – nooit eerder had een iPhone zo veel RAM-geheugen!

Face ID iPhone 14

iPhone 14 Pro RAM

Volgens de Koreaanse Blog Naver krijgen de twee meest luxe iPhones van dit jaar – de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max – maar liefst 8 GB werkgeheugen. Dit gerucht klinkt plausibel, want de Pro-iPhones van de laatste jaren hadden 6 GB en het wordt wel weer eens tijd voor vernieuwing. Bovendien komt er een zeer geavanceerde 48-megapixelcamera, en die zal ook het nodige werkgeheugen opeisen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De niet-Pro iPhone-modellen hebben doorgaans minder geheugen. Dus de 6,1-inch iPhone 14 en 6,7-inch iPhone 14 Max krijgen naar verwachting dan ook minder dan 8 GB.

Werkgeheugen zegt onder meer iets over de hoeveelheid taken die je tegelijk kunt uitvoeren op je toestel. Apple maakt eigenlijk nooit bekend hoeveel RAM er in hun toestellen zit. Bij iPhone is RAM ook minder relevant dan bij Android: er is minder van nodig, omdat de iPhone efficiënter met geheugen omspringt. Dat komt omdat bij de iPhone-modellen de software en de hardware ontwikkeld worden door Apple, waardoor ze perfect op elkaar afgestemd worden.

Hoe dan ook: met 8 GB werkgeheugen kan de iPhone zich op paper weer meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22. De Galaxy-toestellen zijn al sinds de Galaxy S10 uit 2019 uitgerust met 8 GB RAM. Overigens kan de hoeveelheid werkgeheugen bij de iPad Pro 2021 met M1-chip oplopen tot 16 GB, afhankelijk van de configuratie die je kiest.

Betrouwbaar gerucht?

Naver zegt de informatie te hebben verkregen uit de productieketen van Apple. De blog claimt dat de onderdelen die met geheugen te maken nu bevestigd zijn, en dat de massaproductie ervan al op gang lijkt te komen.

Of deze bron betrouwbaar is? Bij de iPad mini vorig jaar klopte hun voorspelling gedeeltelijk, maar ze zaten er gedeeltelijk ook flink naast. Het is nog even afwachten of ze gelijk krijgen: we verwachten de presentatie van de iPhone 14-reeks pas in september van dit jaar.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar