Terug naar Op de valreep: dé geruchten over het iPhone 14 Pro always-on scherm
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Op de valreep: dé geruchten over het iPhone 14 Pro always-on scherm

Door Laura Grootaarts5 september 2022 09:353 min. leestijd0

Over slechts enkele dagen vindt het iPhone-event plaats. Over de opvallendste functie van de nieuwe iPhone wordt al maanden druk gespeculeerd: de iPhone 14 Pro (Max) krijgt een scherm dat altijd aan staat, zodat de meest relevante informatie altijd afleesbaar is. Een last-minute lek maakt duidelijk hoe het iPhone 14 Pro always-on scherm in de praktijk uit komt te zien.

iPhone 14 Pro always-on scherm

iPhone 14 Pro always-on scherm

In iOS 16 gaat het vergrendelscherm van de iPhone compleet op de schop, en volgens insiders komen de vernieuwingen op de iPhone 14 met een always-on scherm pas echt goed tot hun recht. De kleuren, het diepte-effect van de achtergronden en de meldingen op het scherm, krijgen op het scherm van de iPhone nét een beetje extra. En ook met de statusbalk bovenaan in het scherm is iets bijzonders aan de hand. Hoe zit dat precies? Dit zijn de specifieke eigenschappen van het iPhone 14 Pro always-on scherm!

iPhone 14 Pro always-on aarde

  • Heeft een wallpaper een diepte-effect? Dan wordt de achtergrond daarvan helemaal donker. De voorgrond wordt gedimd. Je ziet bepaalde kleuraccenten en de randen worden extra benadrukt.
  • De nieuwe iOS 16 widgets zijn zichtbaar. Ze vervagen langzaam en lichten dan weer op, om te voorkomen dat het scherm inbrandt.
  • De inhoud van het always-on display is hetzelfde als die van het actieve (verlichte) vergrendelscherm. Ze delen dus dezelfde wallpaper, kleuren, lettertypes en widgets. Die kun je allemaal individueel instellen.
  • Meldingen ‘rollen’ één voor één van beneden af het scherm in en blijven dan tien seconden zichtbaar. Wek je het scherm, dan worden ze weergegeven zoals de gebruiker heeft ingesteld.
  • Mogelijk kun je kiezen voor een notificatie-teller onderaan in het scherm.
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 14 Pro always-on aarde

De bron waarvan deze informatie afkomstig is, was ook verantwoordelijk voor een zeer opvallend gerucht dat vorige week verspreid werd. De notch van de iPhone maakt plaats voor twee gaatjes in het scherm – dat wisten we al een tijdje. Sinds vorige week weten we dat de schermruimte tussen die twee gaatjes zwart wordt weergegeven, zodat ze samensmelten tot een pilvormig balkje. De notch wordt bij de iPhone 14 Pro (Max) dus heel anders, en dat heeft ook gevolgen voor de menubalk. Aan weerszijden van de notch is meer ruimte ontstaan. De indicator die aangeeft dat je mobiele ontvangst hebt, verschuift naar links. Aan de rechterzijde van de notch verschijnt een batterij-indicator oude stijl, met het batterijpercentage ervoor.

iPhone 14 Pro grotere batterij

De iPhone 14 Pro-batterij wordt waarschijnlijk een stuk groter, waardoor het toestel ook iets groter wordt. Maar reken niet op een veel langere batterijduur: het always-on scherm vraagt natuurlijk heel wat van de accu. Het always-on scherm is mogelijk ook de complete reden voor het vergroten van de batterij.

Apple heeft op 7 september een event en de verwachting is dat dan de iPhone 14-serie wordt aangekondigd. De grootste veranderingen zijn er voor de luxere iPhone 14 Pro (Max). Deze krijgt naast een vernieuwde notch en always-on scherm ook een sterk verbeterde camera.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Na het event ontvang je dan direct de highlights in je mailbox.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar