Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Slurpt het Always on-scherm de batterij van de iPhone 14 Pro leeg?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 14 Pro Always on batterij


Lees verder na de advertentie

In 2022 heeft Apple eindelijk het Always on-scherm naar de iPhone gebracht. Vooralsnog heeft alleen de iPhone 14 Pro (Max) deze functie, maar het is lang de vraag geweest hoeveel energie het Always on-scherm vraagt van de batterij. Een nieuwe test heeft het antwoord – en wij zijn verrast.

iPhone 14 Pro: wat doet het Always on-scherm met de batterij?

De test werd uitgevoerd door PhoneBuff. Op hun YouTube-account werden drie iPhones – ieder met een volle batterij – naast elkaar gelegd. Bij eentje was het Always-on scherm uitgeschakeld, bij een ander was het ingeschakeld zonder dat de achtergrond zichtbaar was en bij de laatste stond het aan terwijl de achtergrond wel te zien was.

Ieder toestel werd getest – eerst 8 uur lang, daarna 24 uur. Aan een timelapse was vervolgens te zien wat voor invloed dit op de batterij had. Hierna werd steeds naar de resulterende batterijpercentages gekeken. Door die te vergelijken, werd duidelijk wat de invloed van het Always on-scherm was.

Resultaten


kooptip

De test van acht uur gaf geen schokkende resultaten: de twee iPhones met Always on-schermen waren allebei nog zo’n 98% vol. Pas na 24 uur werd het interessant. Zo was de iPhone zonder zichtbare achtergrond nog 84% vol, die met achtergrond zelfs nog maar 80%. De echte winnaar was duidelijk de iPhone zonder Always on-scherm. De batterij hiervan was in alle gevallen nog 100% vol – zelfs na 24 uur.

Toch concludeert PhoneBuff dat Always on weinig invloed heeft op de batterijduur. In deze test is de functie namelijk constant geactiveerd, maar in werkelijkheid gebeurt dit in intervallen. Zo gaat een Always on-scherm automatisch uit wanneer:

  • Het scherm van je iPhone naar beneden ligt
  • Je iPhone in je broekzak of tas zit
  • Je iPhone is verbonden met CarPlay
  • De Focus Slaap is geactiveerd
  • De Energiebesparingsmodus is geactiveerd
  • Je iPhone al een tijdje niet wordt gebruikt
  • Je iPhone via een Apple Watch merkt dat je niet meer in de buurt bent
  • De iPhone wordt gebruikt als Continuïteitscamera

Heb jij een iPhone 14 Pro en wil je nu toch de batterij ietwat besparen door het Always on-scherm uit te zetten? Dat is in een paar stappen gedaan. Wij vertellen je hoe je de functie kunt uitschakelen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone 14 (Pro) en Always on? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!