Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iPhone 14-event: hier kijken wij het meest naar uit!

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone 14 event kijken


Lees verder na de advertentie

Vanavond vindt dé Apple-presentatie van het jaar plaats: het iPhone 14-event! Maar uiteraard wordt er nog veel meer onthuld. Op de iCreate-redactie kijken we ook uit naar de volgende aankondigingen tijdens het iPhone 14-event!

iOS 16 release date

We kijken er al een tijdje naar uit: iOS 16, de volgende grote update voor de iPhone. Apple presenteerde dit nieuwe besturingssysteem al tijdens de WWDC in juni, dus we weten precies welke functies naar je toestel komen. Een compleet vernieuwd lockscreen (inclusief widgets) en verbeteringen voor Safari en Mail, om er maar een aantal te noemen.

Toch doet Apple over één ding nog erg geheim: de release date. Tijdens de presentatie werd alleen aangegeven dat de software-update ‘dit najaar beschikbaar’ zal zijn. En dat komt nu wel heel erg dichtbij.

Vanavond krijgen we eindelijk een concrete release date te horen. En met een beetje geluk is dat nog deze maand, evenals de updates voor watchOS 9 en tvOS 16. iPadOS 16 en macOS Ventura zijn waarschijnlijk later aan de beurt. Al reden genoeg om het iPhone 14-event te kijken, dus!

iPhone 14 Pro (Max)


kooptip

De iPhone 14 zelf belooft geen grote verrassing te worden. Zo krijgt hij hetzelfde design, dezelfde chip en hetzelfde formaat als de iPhone 13. En die leek al behoorlijk op de iPhone 12.

De iPhone 14 Pro (Max) is een ander verhaal. Te beginnen met het design: de notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm) gaat op de schop. In plaats daarvan komen er twee gaatjes in het scherm, om de sensoren te herbergen. Samen vormen ze dan één pilvormig gat in het scherm. En dan hebben we het nog niet over de specificaties gehad. Zo krijgt de Pro wél de nieuwe A16 Bionic-chip, komt er een groothoeklens met 48-megapixels en kan hij filmen in 8K.

Waarom iPhone 14 Plus?

Weinig nieuws dus voor de iPhone 14, maar tóch staat hij op ons lijstje. Want in plaats van een mini-versie, krijgt de iPhone 14 ineens een grotere broer: de iPhone 14 Plus. Dit toestel heeft een schermdiagonaal van 6,7-inch. Even groot als de iPhone 14 Pro (Max) dus, maar verder is hij precies hetzelfde als het reguliere instapmodel. Speciaal voor Apple-liefhebbers die een grote smartphone willen, maar niet de functies (en meerprijs) willen van een Pro-toestel.

De vraag is echter: waarom heet hij iPhone 14 Plus? Apple heeft de naam ‘Plus’ voor het laatst gebruikt bij de iPhone 8, dus het voelt toch ietwat ouderwets. En niet te vergeten, vreemd: sinds de iPhone XS gebruikt Apple de term ‘Max’ voor de grotere Pro-toestellen. Dit maakt ons maar al te nieuwsgierig waarom nu ineens ‘Plus’ wordt gebruikt voor het grote instapmodel.

Apple Watch Pro

Apple Watch Pro nieuw ontwerp

Ook de Apple Watch staat vanavond in de spotlight, onder andere door een premium-versie. Deze richt zich speciaal op waaghalzen die extreme sporten beoefenen, zodat de Watch het bij hen wat langer volhoudt.

Hoe Apple dit doet? Voornamelijk door de Watch van een steviger en krasbestendiger materiaal te maken, zoals rubber of zelfs titanium. En niet te vergeten: door de batterij langer mee te laten gaan na een enkele oplaadbaart. Intern verandert ook het een en ander. Zo komen er nieuwe sensoren om je lichaamstemperatuur te meten.

De naam van de Watch wordt wel een groot mysterie. Apple Watch Pro? Apple Watch X? Of toch Apple Watch Series 8 Pro? Vanavond zullen we het weten.

iPhone 14-event verwachtingen

Het moet nog blijken of onze dromen worden waargemaakt, maar wij hebben er een goed gevoel over. Overigens verwachten we vanavond nog veel meer producten te zien. De nieuwe AirPods Pro 2 bijvoorbeeld, en minstens twee andere Apple Watches. Meer hierover ontdek je in ons artikel over alle last-minute verwachtingen voor het Apple-event.

Vanavond (woensdag 7 september) om 19:00 uur weten we meer, dus ga het iPhone 14-event vooral kijken! Heb je geen tijd of wil je direct op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom het Apple-event? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!