Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Alle last minute verwachtingen voor het Apple-event van september 2022

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple-event september 2022 verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Deze week is het zover: het volgende Apple-event wordt gehouden! Woensdag, om precies te zijn. Volgens traditie wordt de iPhone 14 hier aangekondigd, maar wat gaan we nog meer zien? En wat zijn de laatste geruchten? Dat lees je in deze last minute round-up van alle verwachtingen voor het Apple-event van september 2022.

1. AirPods Pro 2

AirPods Pro 2

Na drie jaar is het hoog tijd voor de AirPods Pro om met pensioen te gaan. Volgens bronnen van bekende Apple-analist Mark Gurman wordt zijn opvolger – de AirPods Pro 2 – aanstaande woensdag al aangekondigd.

Het design blijft grotendeels hetzelfde, inhoudelijk gaat hij er wél op vooruit. Zo krijgt hij voor de eerste keer ondersteuning voor Lossless audio in Apple Music en kan hij met meerdere toestellen tegelijk verbinden, zoals een iPhone en Mac. En hij zit vol kleine verbeteringen: een H2-chip, een nieuw oplaaddoosje met ondersteuning voor Zoek mijn en verbeteringen voor oorherkenning en de batterij.

2. Apple Watch Series 8


kooptip

Ook de Apple Watch is toe aan wat nieuws. Ziedaar: de Apple Watch Series 8. Lang werd geroepen dat het bekende ontwerp op de schop zou gaan, maar hierover is het nu stil. Verwacht daarom een nieuwe Watch die verdacht veel op zijn voorganger lijkt.

Van buiten dan, want van binnen krijgt hij wél wat nieuwe snufjes. Denk hierbij aan sensoren voor een saturatiemeter, valdetectie en het meten van je lichaamstemperatuur. Ook komt er een nieuwe app om een hartfilmpje te maken, evenals een energiebesparingsmodus. Minder spannend is de nieuwe S8-chip, die waarschijnlijk even snel is als de S7.

3. Apple Watch SE & Pro

Apple Watch Series 8 Pro

Maar er is meer Apple Watch-nieuws. Zo komt er ook een nieuwe Apple Watch SE, die het model uit 2019 zal vervangen. Deze krijgt dan een snellere chip, evenals de ECG- en saturatiesensoren die de standaardmodellen al langer hebben.

Er komt zelfs een premium versie van de Apple Watch, speciaal voor beoefenaars van extreme sporten. Deze wordt gemaakt van steviger en krasbestendiger materiaal (zoals rubber of titanium), het scherm wordt zowel groter als vlakker en de behuizing daardoor ook. En dan zijn er nog de interne verbeteringen, zoals sensoren om je lichaamstemperatuur te meten en een langere batterijduur. Klinkt veelbelovend, maar wat wordt de naam van deze Watch?

4. iPhone 14

iPhone 14 pro camera

En dan nog het hoogtepunt: de iPhone 14. Het toestel verschijnt in vier modellen: de 6,1-inch iPhone 14, de 6,7-inch iPhone 14 Plus, de 6,1-inch iPhone 14 Pro en de 6,7-inch iPhone 14 Pro Max. Over de twee standaardmodellen kunnen we het kort houden. Deze zijn bijna identiek aan de iPhone 13 (mini), met uitzondering van meer RAM-geheugen en een betere selfiecamera met autofocus.

De Pro (Max) belooft een stuk interessanter te worden. Zo krijgt hij een snellere processor, oftewel de A16 Bionic-chip. Ook krijgt hij een groothoeklens met 48-megapixels en kan hij filmen in 8K. En dan is er nog het ontwerp: de notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm) verdwijnt. De sensoren die hierin verstopt zitten, worden juist vervangen door twee ronde gaatjes, waardoor er één pilvormig gat in het scherm zit.

5. Release date nieuwe software

Niet geïnteresseerd in het kopen van nieuwe producten, wel in nieuwe functies voor je huidige toestellen? Dan weet je woensdag eindelijk wanneer de nieuwe besturingssystemen uitkomen. Tijdens de WWDC in juni kregen we al een voorproefje van de nieuwe grote updates, dus we weten precies wat er op ons te wachten staat. Behalve dus de release dates – alleen dat ze ‘dit najaar beschikbaar’ zijn. Wij verwachten woensdag meer te weten over iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16. iPadOS 16 en macOS Ventura laten nog op zich wachten.

Apple-event september 2022: worden de verwachtingen waargemaakt?

Naar verluidt worden al deze producten op woensdag 7 september om 19:00 uur onthuld, tijdens het Far out-event. Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws tijdens deze keynote? Volg dan @icreate_NL op twitter, waar we die avond live updates geven over het event. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Je krijgt dan na de keynote direct een mail met het belangrijkste nieuws!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!