Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

6x waarom we uitkijken naar de nieuwe iPhone 13 (Pro)

Auteur: Koen van Ekeren
7 reacties
iPhone 13 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

De iPhone 12 en iPhone 12 (Pro) zijn meer dan uitstekend, maar dit is niet het beste moment om ze te kopen. Over een paar maanden lanceert Apple de nieuwe iPhone 2021-modellen, die absoluut de moeite waard zijn om op te wachten. In dit artikel geven we je 6 redenen om uit te kijken naar de nieuwe iPhone 13 (Pro).

iPhone 13 vernieuwingen

In september lanceert Apple naar alle waarschijnlijkheid opnieuw vier nieuwe iPhones. Het gaat om twee goedkopere modellen (de iPhone 13 en iPhone 13 mini) en twee geavanceerdere toestellen (de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max). Wij kijken uit naar de release van de nieuwe vlaggenschepen – en als je verder leest snap je waarom.

1. Grotere batterij

De iPhone 13-serie zal naar verwachting een aanzienlijk grotere batterijcapaciteit hebben. Volgens betrouwbare geruchten wordt de batterij ongeveer tien procent groter. Bij de grote iPhone 12 Pro Max neemt de batterijcapaciteit zelfs met 18 procent toe. Apple zou voor de iPhone 13 een ruimtebesparend ontwerp gebruiken, waardoor er meer batterij in de behuizing past.

2. Supersnel 5G

In 2020 presenteerde Apple de eerste iPhones met 5G, maar in ons land moeten we het doen met een soort 5G lite. Er is geen ondersteuning van mmWave (die is er alleen in de Verenigde Staten), waardoor de Nederlandse iPhone 12 alleen verbinding maakt met de lagere 5G-frequenties: Sub-6 GHz. Gelukkig ziet het ernaar uit dat we bij de iPhone 13 wél een toestel met mmWave krijgen. Het is misschien wel de belangrijkste reden om op de nieuwste iPhones te wachten, want het maakt van de iPhone 13 een echt toekomstbestendig toestel.

3. ProMotion-scherm


kooptip

Dit is een exclusieve feature voor de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Die krijgen naar verluidt een ProMotion-scherm, waarbij het scherm met een snelheid van 120Hz ververst. Hierdoor voelt het scrollen soepeler aan en het zorgt voor een vloeiendere videoweergave. In een artikel lees je meer over de voordelen van een 120Hz-scherm bij de iPhone 13.

4. Astrofotografie

Weleens een foto geschoten van de sterrenhemel? Met een iPhone levert het niet de fraaiste plaatjes op. Althans: nog niet. De camera van de iPhone 13 krijgt waarschijnlijk een upgrade die astrofotografie mogelijk maakt. Hierbij gebruikt de iPhone geavanceerde camera-instellingen om de maan en sterren vast te leggen. Er is een automatische maan- en sterdetectie, dus de cameramodus activeert vanzelf als je de camera naar boven richt.

5. Een kleinere notch

De iPhone 12-modellen zien er fantastisch uit, eigenlijk hebben we maar één ding op te merken: de hap uit het scherm mag van ons wat kleiner. Daarmee bedoelen we de inkeping aan de bovenkant van het scherm, waarin Apple onder meer de selfiecamera en Face ID-technologie heeft verstopt. De inkeping bleef de afgelopen vier jaar onveranderd groot, maar bij de iPhone 13 lijkt Apple de notch eindelijk kleiner te maken. Die zou een stuk minder breed zijn, dus dan ziet de iPhone er nog chiquer uit.

6. Ontgrendelen met je gezicht én vingerafdruk

Face ID is geweldig, maar niet als je een mondkapje draagt, of je iPhone plat op tafel ligt. Op die momenten verlang je terug naar de vingerafdrukscanner van weleer. Wat dat betreft zou een iPhone met Face ID én Touch ID geweldig zijn, en er is een kans Apple die mogelijkheid naar de iPhone 13 brengt. Dit wil Apple doen door de techniek voor Touch ID onder het scherm te plaatsen. Zo ontgrendel je de iPhone straks ook door je vinger simpelweg op het scherm te leggen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de nieuwste iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!