Terug naar Een iPhone 12 met 5G? De iPhone 13 krijgt het pas echt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Een iPhone 12 met 5G? De iPhone 13 krijgt het pas echt

Door Koen van Ekeren2 juni 2021 09:512 min. leestijd0

Als je een iPhone koopt vanwege 5G, is het slim om te wachten op de iPhone 13 (Pro). De kans is groot dat het toestel mmWave ondersteunt – en daarmee wordt mobiel internet pas écht snel. De iPhone 12 heeft deze snelste versie van 5G niet.

Een 5G iPhone 13

iPhone 12: alleen langzamer 5G

De nieuwe iPhone 12 (mini) en iPhone 12 (Pro) ondersteunen 5G, maar kunnen daarbij alleen verbinding maken met lagere frequenties: Sub-6 GHz. De ondersteuning voor millimeter wave (mmWave) – die gigantisch hoge download- en uploadsnelheden mogelijk maakt – is er alleen voor de Amerikaanse iPhone 12 en iPhone 12 Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De kans is groot dat we bij de iPhone 13 wél een toestel met mmWave krijgen. Volgens het Taiwanese DigiTimes zullen meer dan vijftig procent van de iPhone 13-modellen die Apple produceert, mmWave ondersteunen. De website baseert zich op bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

Eerder meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple de iPhones met mmWave dit jaar naar meer landen brengt. Waarschijnlijke kandidaten zijn Canada, Japan, Australië en ‘enkele Europese landen’. We verwachten dat Nederland en België daar ook bij zitten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 13? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wat heb je aan een iPhone 13 met mmWave 5G?

De iPhone 12-modellen zijn nu alleen voorzien van Sub-6 GHz 5G. Hiermee is mobiel internetten langzamer dan met mmWave. Wel reizen de signalen verder, waardoor deze vorm van 5G vooral geschikt is voor landelijke gebieden.

Met de toevoeging van mmWave wordt internetten pas echt merkbaar sneller. De frequenties zijn goed voor torenhoge snelheden op korte afstanden, dus ze komen vooral van pas in stedelijke gebieden. Wel is het zo dat de frequenties die voor mmWave nodig zijn, pas in 2022 in Nederland worden geveild. In België is dit waarschijnlijk nog later.

De iPhone 13-modellen worden verwacht in september. Wil je meer weten over de verwachte vernieuwingen? Bekijk ons dossier:

Meer weten over iPhone 13?
Bekijk dit dossier

Bron: DigiTimes

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar