Terug naar ‘iPhone 13-modellen krijgen camera met sensorverschuiving’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 13-modellen krijgen camera met sensorverschuiving’

Door Koen van Ekeren28 mei 2021 09:502 min. leestijd0

De iPhone 12 Pro Max beschikt als enige iPhone over optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving. De techniek zorgt dat foto’s altijd scherp zijn, ook als je iPhone in beweging is. Volgens een nieuw gerucht zal de optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving er straks zijn voor alle iPhone 13-modellen.

iPhone 13 met sensorverschuiving

iPhone 13

Het gerucht wordt gemeld door het wisselend betrouwbare DigiTimes. Zij schrijven dat de ultragroothoeklens van alle nieuwe iPhone 13-modellen wordt geüpgraded naar optische beeldstabilisatie met sensor-shift. Eerder werd dit al gemeld door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Bij de techniek stabiliseert de sensor in plaats van de lens. Dit zorgt voor een verbeterde beeldstabilisatie bij video’s. Film je uit de losse hand, dan zien de beelden er veel minder schokkerig uit. En lukt het je niet om de iPhone tijdens het fotograferen stil te houden, dan is de kans groot dat de plaatjes alsnog scherp zijn.

Naast de sensorverschuiving worden er meer verbeteringen aan de iPhone 13 camera verwacht. Volgens eerdere geruchten krijgen de iPhone 13 Pro-modellen een ultragroothoeklens met een groter diafragma van f/1.8. Dit zorgt voor betere prestaties bij weinig licht. Ook zouden alle vier nieuwe iPhones uitgerust zijn met een LiDAR-scanner. Dit is een sensor waarmee de iPhone beter de diepte kan meten. Nu hebben alleen de iPhone 12 Pro-modellen zo’n dieptesensor.

Lancering

De iPhone 13 lijkt een typische S-upgrade te worden – mogelijk wordt het toestel ook de iPhone 12s genoemd. iPhones die een ‘S’ achter de naam geplakt krijgen, zijn relatief bescheiden upgrades. De belangrijke vernieuwingen zijn verbeteringen aan de camera en processor.

Het iPhone 13 ontwerp lijkt vrijwel hetzelfde te blijven. Toch is er een opmerkelijke verandering: voor het eerst verkleint Apple de notch. Dit is de inkeping aan de voorkant van de iPhone, met daarin onder meer de selfiecamera en de techniek voor Face ID. Ook lijkt de cameramodule groter te worden en steken de lenzen minder uit.

De verwachting is dat de iPhone 13 release plaatsvindt in september. Opnieuw komt Apple met vier nieuwe iPhones. Meer over de iPhone 13 lees je in ons dossier:

Meer weten over iPhone 13?
Bekijk dit dossier
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar