Terug naar iPhone 13: nieuw lek verklapt (bijna) alle details
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13: nieuw lek verklapt (bijna) alle details

Door Koen van Ekeren2 maart 2021 09:513 min. leestijd2

Over de iPhone 13 was dankzij geruchten al het een en ander bekend, maar veel details waren nog onzeker. Wordt de notch bij de iPhone 2021 eindelijk kleiner? Komt er een ontwerp zonder poort? Is het ProMotion-scherm straks een feit? Apple-analist Ming-Chi Kuo geeft antwoord.

iPhone 13 geruchten

iPhone 13 geruchten

Ming-Chi Kuo weet de plannen van toekomstige iPhones al jaren zeer nauwkeurig te voorspellen. Hierdoor is al maanden voor de release van de nieuwe iPhone al in hoofdlijnen bekend wat we kunnen verwachten. Nu heeft hij nieuwe informatie over de iPhone 13.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Allereerst bevestigt hij eerdere geruchten: de twee iPhone 13 Pro-modellen worden uitgerust met een LTPO-scherm. Dit ProMotion-display maakt een veel snellere beeldverversing van 120 Hz mogelijk. Het zorgt voor vloeiendere beelden en realistischere animaties. De iPad Pro heeft al zo’n scherm met een variabele verversingssnelheid tot 120 Hz.

Camera met sensorverschuiving

De iPhone 12 Pro Max is nu als enige iPhone uitgerust met optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving. De iPhone 13-modellen krijgen dit straks allemaal, weet Kuo. De techniek zorgt dat foto’s altijd scherp zijn – ook als je iPhone flink in beweging is.

De analist verwacht ook dat de Pro-modellen over een verbeterde ultragroothoeklens beschikken. Het diafragma zou f/1.8 zijn, wat groter is dan de f/2.4 bij de huidige iPhone 12-toestellen.

Kleinere notch

Bij de iPhone 12 sleutelde Apple flink aan het design en ook zijn opvolgers krijgen een ontwerpwijziging. De vier nieuwe iPhones hebben allemaal een kleinere notch, weet Kuo. Dit is de inkeping waarin onder meer de selfiecamera zit.

Eerder voorspelde Kuo dat tenminste één iPhone in 2021 een ontwerp zonder poort krijgt. Daar komt de analist nu op terug, want hij laat nu weten dat er dit jaar toch ‘geen poortloos ontwerp’ zal zijn. De Lightning-aansluiting blijft dus aanwezig.

Grotere batterij

Alle vier iPhone 13-modellen beschikken over een grotere batterijcapaciteit. Ruimtebesparende ontwerpkeuzes zouden dit mogelijk maken, waaronder de integratie van de simkaartsleuf met het logic board en het verkleinen van Face ID-componenten. Volgens Kuo maakt de grotere batterij de iPhone 13 wel iets zwaarder.

Verder ging er een gerucht dat de LiDAR-scanner die de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max hebben, straks beschikbaar zijn bij alle vier nieuwe iPhones. Kuo zegt dat dit niet gaat gebeuren; de dieptesensor blijft een exclusiviteit voor de Pro-modellen.

iPhone SE 2022

De glazen bol van Kuo verklapt ook iets over 2022. Daarin ziet de analist dat Apple van plan is om in de eerste helt van dat jaar een nieuwe iPhone SE uit te brengen. Het toestel heeft een vergelijkbaar ontwerp als de bestaande 4,7-inch iPhone SE 2020. Wel zijn er een paar belangrijke verbeteringen, waaronder een nieuwe processor en 5G-ondersteuning.

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone 13-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rafael
Lezer
Rafael

Er staat ‘noch’ in de tussentitel in plaats van ‘notch’

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Nu niet meer. Dankjewel!