Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wanneer komt de nieuwe iPhone 13 (Pro) uit?

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Wanneer nieuwe iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple werkt volop aan een nieuwe generatie iPhones. Waarschijnlijk zijn ze het wachten waard, want bij de iPhone 2021 worden interessante vernieuwingen verwacht. Maar wanneer komt de nieuwe iPhone 13 (Pro)? In dit artikel lees je over de verwachte iPhone 13 release date.

Wanneer verschijnt de nieuwe iPhone 13?

Ieder jaar brengt Apple nieuwe iPhones uit – traditioneel gebeurt dat in de maand september. In 2020 brak Apple echter met deze traditie. Mede door de coronacrisis werd de lanceringsdatum van de iPhone uitgesteld. De release van de iPhone 12 (Pro) vond pas in oktober plaats.

Dit jaar lijkt Apple zijn oude gewoonte in ere te herstellen. De zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft informatie dat de iPhone 13 release in september plaatsvindt. Vanaf dat moment ligt de nieuwe iPhone in de winkels. Ook melden geruchten uit de productieketen van Apple dat alles volgens planning verloopt. Apple zou al begonnen zijn me de productie van de A15-chip, de processor die in de nieuwste iPhone zit.

iPhone 13 release date

Niet alleen de maand waarin de nieuwe iPhone 2021-modellen verschijnen laten zich goed voorspellen, want Apple heeft meer tradities. Zo onthult het bedrijf de iPhones vrijwel altijd in de tweede week van september, op een dinsdag of woensdag.


kooptip

Bovendien is het bijna altijd zo dat de nieuwe iPhones de vrijdag erop zijn te pre-orderen. Precies een week later liggen de toestellen dan in de winkels, of wordt de iPhone bij je thuisbezorgd.

Hierdoor kunnen de iPhone 13 lanceringsdatum al nauwkeurig voorspellen:

  • iPhone 13 onthulling: 7 of 8 september 2021.
  • iPhone 13 pre-order: 10 september 2021.
  • iPhone 13 release date: 17 september 2021.

Doorgaans verstuurt Apple ongeveer een week voor het iPhone-event een uitnodiging de deur uit. Pas dan is het zeker wanneer de nieuwe iPhones worden onthuld. Tijdens dit evenement maakt Apple ook de release datum van de iPhone 13 bekend.

Wanneer komt de nieuwe iPhone SE?

In sommige jaren zijn er meerdere momenten waarop Apple nieuwe iPhones lanceert. Apple komt dan niet alleen met een nieuwe generatie iPhones, maar brengt ook een budgetvriendelijke iPhone op de markt: de iPhone SE.

Voor het laatst gebeurde dat vorig jaar. Op 17 april kwam de iPhone SE 2020 uit. Het is onwaarschijnlijk dat hij in 2021 een opvolger krijgt. Volgens geruchten hoeven we pas in 2022 een volgende generatie iPhone SE te verwachten. De huidige iPhone SE kun je nu dus nog prima kopen.

Wat zijn de vernieuwingen?

Dankzij concrete geruchten weten we al veel over de vernieuwingen van de iPhones van 2021. Allereerst komen er weer vier nieuwe iPhones, waaronder een iPhone 13 en iPhone 13 mini. Ook zijn er twee geavanceerdere Pro-toestellen. De schermgroottes zijn hetzelfde als bij de iPhone 12-serie.

Het ontwerp blijft grotendeels hetzelfde. Wel verkleint Apple de notch. Dit is de hap uit het scherm, waarin onder meer de selfiecamera zit. Interessant is dat de iPhone 13 (Pro) waarschijnlijk sneller 5G krijgt, want hij zou mmWave ondersteunen. Ook wo reden verbeteringen verwacht bij de camera en de batterij.

Meer over de verwachte vernieuwingen lees je in het iPhone 13-dossier: